Razie pe şosele. Aproximativ 2.000 de şoferi, lăsaţi pietoni în primele 6 luni ale anului

Razie pe şosele. Aproximativ 2.000 de şoferi, lăsaţi pietoni în primele 6 luni ale anului

Accidentele rutiere pot fi prevenite FOTO Facebook/ISU Călăraşi

În primele 6 luni din anul 2021, în cadrul acţiunilor organizate la nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii au reţinut 1.976 de permise de conducere, cu 348 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, pentru nereguli rutiere au fost aplicate 22.530 (+5.122) contravenţii reprezentând o creştere de 22,73 % faţă de perioada similară a anului 2020 şi au fost retrase până la remedierea deficienţelor constatate 522 (+25) certificate de înmatriculare.
 
Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave identificate la nivelul judeţului Călăraşi sunt: indisciplina pietonilor, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, depăşirea neregulamentară şi viteza.
Un alt domeniu sensibil, avut în vedere permanent de poliţiştii rutieri, este acela al categoriilor de participanţi la trafic frecvent victimizate, constituite din pietoni, biciclişti şi căruţaşi.
 
Contravenţiile precum opririle şi staţionările neregulamentare nu sunt generatoare de accidente rutiere şi nu au un impact atât de important asupra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii participanţilor la trafic, pericolul public al acestora fiind mult mai redus, însă din pricina impactului pe care îl au asupra fluenţei şi civilizaţiei traficului rutier sunt mereu în atenţia poliţiştilor.
 
„În acest context, recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier, să manifeste maximă atenţie, să adopte o conduită preventivă sporită, să circule cu prudenţă şi să respecte prevederile legale în vigoare, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.
 
Pentru orice dificultate întâmpinată în traficul rutier, puteţi solicita sprijin poliţiştilor angrenaţi în misiunile de supraveghere, fluidizare şi control, ori puteţi apela numărul unic de urgenţă 112”, au transmis reprezentanţii IPJ Călăraşi.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările