Prognoza meteo: Vremea o ia razna în 2020. Un val de aer cald loveşte România în plină iarnă, ce fenomene ne aşteaptă

Prognoza meteo: Vremea o ia razna în 2020. Un val de aer cald loveşte România în plină iarnă, ce fenomene ne aşteaptă

Ninsori slabe sunt anunţate până pe 13 ianuarie FOTO Marian Iliescu/Adevărul

Gerul Bobotezei se lasă aşteptat în acest an. Pentru prima lună a anului 2020, meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât media normală pentru această perioadă. O masă de aer cald va ajunge pe teritoriul Europei şi, chiar dacă se vor mai semnala ninsori, acestea nu vor fi însemnate cantitativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Valul de aer rece care a pus stăpânire peste Europa va fi îndepărtat treptat de o masă de aer cald şi nu se vor înregistra ninsori abundente sau temperaturi polare în primele zile ale anului 2020.
În aceste zile, România este tranzitată de un val de aer polar, care a adus ninsori şi temperaturi scăzute în aproape toată ţara. Meteorologii anunţă că pţnă pe 13 ianuarie 2020, valorile termice vor fi, în general, uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade cu precădere în regiunile extracarpatice.
 
Miercuri, pe 1 Ianuarie, conform ANM, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului când, însă doar izolat şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe - ninsori la munte şi în centru şi mai ales lapoviţă în estul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse în prima parte a intervalului local în centru, est şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -9 şi 0 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.
 
La Bucureşti, miercuri, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori normale pentru începutul lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 6...7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -4 grade.
 
Ninsori slabe la munte
 
Joi, vremea va fi normală termic. Doar la munte izolat şi trecător vor mai fi posibile ninsori slabe sau fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, mai ales pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 5 grade, iar cele minime între -8 şi 0 grade, mai coborâte în depresiuni. Noaptea, în zonele joase de relief pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă.
Joi, la Bucureşti, vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -4...-2 grade.
 
Vineri, în ţară, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în centru, est şi sud-est însă probabilitatea de apariţie a precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, mai coborâte în depresiuni, iar cele minime în general între -9 şi 0 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase de relief. La Bucureşti, vineri, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade, iar cea minimă de -3...-1 grad Celsius.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: