Prognoza meteo: Vreme anormală în România. Ce anunţă meteorologii până pe 16 aprilie, unde vin fenomene de iarnă

Prognoza meteo: Vreme anormală în România. Ce anunţă meteorologii până pe 16 aprilie, unde vin fenomene de iarnă

Vreme deosebit de caldă în următoarea perioadă FOTO 123 RF

Vremea continuă să se încălzează anormal pentru data din calendar. În următoarea lună, conform prognozei meteorologilor sunt aşteptate temperaturi neobişnuit de ridicate. Nici de ploi nu vom scăpa prea curând, iar la munte se vor semnala trecător lapoviţe şi ninsori.

 
Duminică, 8 martie, deşi vremea se va răci, în regiunile sudice şi sud-estice, mercururul din termometre va urca până la 17 grade Celsius. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale la această dată în celellalte regiuni.
Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie(ANM), cerul va avea înnorări, temporar accentuate îndeosebi în prima parte a intervalului şi se vor semnala precipitaţii în sud-vestul, centrul şi nord-estul teritoriului. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar spre seara în Transilvania, în zona deluroasă şi în nordul Moldovei şi posibil şi în Maramureş, trecător va fi şi lapoviţă şi ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare, iar ploile vor fi pe arii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, precum şi în regiunile sudice, sud-estice şi sud-vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 şi 17 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade cu cele mai ridicate valori pe litoral.
La Bucureşti, vremea se va răci uşor, astfel că maxima termică se va situa în jurul valorii de 15 grade. Cerul va avea înnorări temporare şi trecător va ploua. Vântul va sufla în general moderat, ziua. Temperatura minimă va fi de 3...5 grade.
 
Luni, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, astfel că vor mai fi înnorări temporare şi ploi slabe doar pe arii restrânse în zonele deluroase şi în sud-est, iar în zona montană lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 14 grade, iar cele minime, în general, între 0 şi 6 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei.
În Capitală, şansele de ploaie vor fi reduse. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade, iar cea minimă în jur de 4 grade.
 
ANM a publicat prognoza meteo pentru perioada 9 martie - 6 aprilie 2020:
 
Săptămâna 09.03.2020 – 16.03.2020
 
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice şi sud-estice.
Regimul pluviometric va fi în general excedentar în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în extremitatea nordică a teritoriului. În rest cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
 
Săptămâna 16.03.2020 – 23.03.2020
 
Temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în regiunile estice şi sudice, dar mai ales în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
 
Săptămâna 23.03.2020 – 30.03.2020
 
Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi uşor
deficitar în regiunile intracarpatice şi apropiat de cel normal pentru această perioadă în rest.
 
Săptămâna 30.03.2020 – 06.04.2020
 
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile intracarpatice şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: