Prognoza meteo: Un val de frig loveşte România. Unde se anunţă lapoviţă şi ninsoare, când cresc temperaturile

Prognoza meteo: Un val de frig loveşte România. Unde se anunţă lapoviţă şi ninsoare, când cresc temperaturile

Vreme deosebit de rece şi precipitaţii în toate regiunile FOTO Adevărul

Vremea rămâne rece şi vineri, 22 mai.  Din când în când, o să mai plouă slab, iar în zona montană înalta o să fie lapoviţă şi chiar ninsoare. Vântul continuă să bată, iar pe creste va depăşi viteze de 80 KM/h.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri, 22 mai, vremea se va menţine rece pentru ultima decadă a lunii mai, chiar deosebit de rece ziua în nord şi nord-est, iar pe timpul nopţii în aproape toată ţara. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în general slab, local în sudul şi în estul ţării şi în zonele montane şi izolat în restul teritoriului. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte, iar vântul va avea rafale de peste 70...80 km/h. Intensificări locale şi temporare, în medie cu 45...55 km/h, vor fi şi în sud-vest, centru şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 20 de grade, iar cele minime între -1 grad în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă şi 10 grade pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.
În Bucureşti va fi mai frig decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii mai. Cerul va avea înnorări, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6...8 grade.
 
Nici sâmbătă nu scpăm de vremea rea. Conform meteorologilor, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai scăzute decât cele normale în această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 22 de grade, iar cele minime în general între 0 şi 10 grade, cu cele mai mici valori în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de est a teritoriului, dar numai pe arii restrânse va ploua slab, cu probabilitate mai mare în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi temporar în regiunile estice. Izolat se va forma ceaţă.
Şi în Capitală se anunţă temperaturi scăzute. Sâmbătă, 23 mai, se va înregistra o maximă a temperaturii aerului de 18...19 grade şi o minimă de 5...8 grade. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat.
 
În ultima zi a săptămânii, deşi în creştere uşoară, valorile termice vor continua să se situeze în general sub cele climatologic specifice perioadei. Va ploua temporar în majoritatea zonelor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: