Peste 200 de asiguraţi au primit carduri nefuncţionale. Documentul electronic, obligatoriu de la 1 septembrie

Peste 200 de asiguraţi au primit carduri nefuncţionale. Documentul electronic, obligatoriu de la 1 septembrie

Cardul de sănătate devine obligatoriu de la 1 septembrie Foto.Adevărul

Orice român care este asigurat şi care va avea nevoie de servicii medicale începând din luna septembrie trebuie să aibă asupra lui cardul de sănătate. La Călăraşi, peste 200 de persoane aşteaptă eliberarea unui nou, deoarece documentele electronice au probleme tehnice.


De la 1 septembrie, mai-marii din Sănătate atrag atenţia că documentul electronic prin care se validează serviciile medicale, respectiv, cardul de sănătate, va deveni obligatoriu, după câteva luni de amânări. Călăraşenii care nu pot folosi cardul de sănătate le-au depus la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Călăraşi şi aşteaptă eliberarea unuia valid. Deocamdată, asiguraţii beneficiază de servicii medicale pe baza unei adeverinţe.
Conforme şefei Casei de Asigurări de Sănătate Călăraiş, Gabriana Guţu, în judeţ 130 de persoane au refuzat cardul de sănătate din motive religioase 118 primind adeverinţe de înlocuire a cardului.

Peste 300.000 de persoane nu au documentul electronic

La nivel naţional, peste 300.000 de asiguraţi care nu au intrat în posesia cardurilor până acum sunt sfătuiţi să se intereseze la casele judeţene de asigurări de sănătate şi să facă tot posibilul pentru a obţine documentul electronic. Decizia privind obligativitatea cardului d ela 1 septembrie a fost luată după ce oficialii din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au considerat că au acordat timp suficient atât medicilor cât şi pacienţilor pentru a se acomoda cu noul sistem.
 
„Toate persoanele care nu au intrat în posesia cardului de sănătate trebuie să meargă la sediile caselor judeţene pentru a-l obţine. Din septembrie, cine nu-l va avea asupra lui atunci când merge la medicul de familie sau în farmacie pentru reţetă, nu va primi serviciul. L-am tot amânat, dar nu putem continua aşa. Nu este corect faţă de sistem, nu se justifică cheltuirea banilor”, a explicat, pentru „Adevărul”, doctorul Marius Filip, expert onorific al CNAS.
 

Vă recomandăm şi:

Cardul european de sănătate vs. asigurarea medicală. Care-i mai avantajos pentru concediul în străinătate

În grafic. Spitalul Judeţean de Urgenţă are 41 de cititoare de carduri de sănătate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările