Peste 1,2 tone de peşte fără acte, confiscate de poliţişti

Peste 1,2 tone de peşte fără acte, confiscate de poliţişti

Peşte fără acte confiscat de poliţişti FOTO Adevărul

Peste 1,2 tone de peşte confiscate şi amenzi în valoare de 698.000 de lei. Acesta este bilanţul unor controale desfăşurate în perioada 4-7 mai, la nivel naţional, petnru combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 4-7 mai, poliţiştii au desfăşurat, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol.
 
Astfel, conform IGPR, au fost verificaţi 662 de agenţi economici (amenajări piscicole şi asociaţii de profil, societăţi comerciale, târguri, pieţe, oboare etc.).
 
În urma controalelor, poliţiştii au constatat 62 de infracţiuni, dintre care 35 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi 15 prevăzute de Codul Penal.
 
Ca măsuri complementare, au fost confiscate peste 1.210 kilograme de peşte din diferite specii şi 9,46 kilograme de sturion şi alte.
 
Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 278 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 698.000 de lei, dintre care 163 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. Totodată, au fost confiscate 187 de unelte de pescuit, 2 ambarcaţiuni şi material lemnos.
 
În activităţi au fost angrenaţi poliţişti de la ordine publică, de la rutieră,  din cadrul structurilor de investigare a infracţiunilor economice, de la transporturi, precum şi jandarmi, poliţişti de frontieră, inspectori piscicoli din cadrul A.N.P.A, specialişti A.N.S.V.S.A. şi inspectori ai A.R.B.D.D.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările