Oraşul de pe malul Borcei va elabora Planul Urbanistic General în format GIS. Ce înseamnă acest lucru

Oraşul de pe malul Borcei va elabora Planul Urbanistic General în format GIS. Ce înseamnă acest lucru

Călăraşiul va avea din 2022 Plan Urbanistic General în format GIS FOTO facebook/PMC

Călăraşuli este printre primele municipii din ţară care va elabora Planul Urbanistic General în format GIS (Geographic Information System-Sistem Informaţional Geografic).

Conform autorităţilor locale, acest lucru va determina o mult mai uşoară gestionare a informaţiilor oferite de documentaţia viitorului PUG, precum şi un control mai bun din partea utilizatorilor asupra modului de respectare a legislaţiei. Serviciile oferite vor putea fi accesate prin mijloace electronice, atât de cetăţeni, cât şi de companii sau instituţii publice.
 
La sfârşitul anului 2019, Primăria Municipiului Călăraşi a demarat elaborarea viitorului Plan Urbanistic General prin care se vor reglementa din punct de vedere urbanistic toate zonele asupra cărora, prin reglementările urbanistice actuale, există interdicţie de construire, astfel încât să nu mai fie necesară elaborarea de Planuri Urbanistice Zonele (PUZ-uri), decât în situaţii excepţionale menţionate în Regulamentul Local de Urbanism.
 
Până în prezent au fost parcurse primele două etape: etapa I – Baza de date GIS pentru urbanism şi etapa a II-a - Elaborarea studiilor de fundamentare.
 
Urmează, pentru perioada 2021-2022, alte trei etape: etapa a III-a – Elaborarea analizei diagnostic, etapa a IV-a – Elaborarea formei preliminare a documentaţiei de urbanism şi etapa a V-a – Obţinerea de avize şi/sau acorduri, redactarea finală a documentaţiei de urbanism cu introducerea tuturor observaţiilor. Finalizarea viitorului PUG al municipiului Călăraşi este preconizată în decursul anului 2022.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: