Medicamentul-minune al bunicii: coaja de ou, cel mai vechi remediu care vindecă lipsa de calciu şi tulburările digestive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un remediu de pe vremea bunicii, dar foarte eficient când avem lipsă de calciu se prepară din coaja de ou. Fiind cea mai preţioasă sursă de calciu, coaja oului face minuni atunci când hipocalcemia s-a instalat în organism.

Tulburări la nivelul tubului digestiv, senzaţie de amortire a mâinilor, furnicături, contracţii musculare spontane, crampe şi lipsă nemotivată de aer sunt doar câteva dintre semnalele pe care ni le dă organismul atunci când nivelul de calciu este scăzut. Printre  remediile naturale recomandate frecvent sunt: pudra din coada-calului, tincturile de grâu, orz, ovăz, infuzia de plante şi maceratul din coajă de ou. 

“Calciul din coaja de ou reprezintă o formă sănătoasă şi echilibrată de calciu, datorită mineralelor pe care le conţine. Calciul din coaja de ou este, probabil, cea mai bună sursă naturală de calciu şi este usor de digerat şi absorbit. Din coaja unui ou de mărime medie rezultă aproximativ o linguriţă de pulbere ce conţine aproximativ 750 – 800 miligrame de calciu elemental, plus alte 27 microelemente: magneziu, bor, cupru, fier, mangan, sulf, zinc”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

Asigură sănătatea dinţilor şi a oaselor

Hipocalcemia reprezintă scăderea concentraţiei calciului din sânge, mult sub valoarea de 9-11 mg/100 ml, apreciată drept normală.Valorile sunt, în general, mai crescute la bărbaţi decât la femei şi au tendinţa de scădere uşoară odată cu vârsta sau cu unele stări patologice sau fiziologice (hemoragii, sarcină, alăptare, menopauză).

image

Calciul este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în corpul omenesc. Contribuie, alături de fosfor, la menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. Împreună cu magneziul, este responsabil de sănătatea sistemului cardiovascular.

Macerat din coajă de ou

 Un preparat clasic şi cu foarte bune rezultate se obţine din coji de ouă, suc de lămâie şi miere de albine.

Pentru a prepara maceratul din coji de ouă aveţi nevoie de ouă "de ţară" sau care au certificare BIO şi miere de albine bio sau organică, de provenienţă locală cunoscută.

Cojile de ouă se spală foarte bine, pentru a elimina orice reziduu de pe coajă, dar pieliţa din interior nu se cojeşte, ci se păstrează. După ce au fost curăţate, ce lasă la uscat, după care se sfarâmă până la o dimensiune acceptabilă pentru a putea fi făcute apoi pulbere cu ajutorul unei râşniţe de cafea.

image

Într-un borcan cu filet, peste coaja rezultată de la curăţarea a 4 ouă fierte (cărora li s-au scos în prealabil pieliţele interioare) se adaugă sucul de la două lămâi de mărime mijlocie şi se lasă la macerat timp de 3 zile, apoi se filtrează cu tifon şi se adaugă aceeaşi cantitate de miere. Se beau 1-3 linguriţe pe zi înainte de mese şi alte 3-4 linguriţe pe zi, după mese.

Cura este benefică şi pentru creşterea masei osoase, dacă, pe lângă calciu, dieta este suplimentată cu magneziu şi vitamina D, spune specialistul.

Vă recomandăm şi:

Analgezice naturale: cinci plante-minune care iau durerea de cap „cu mâna“

Măceşele, remediul universal care previne tumorile şi reglează metabolismul. Şapte motive pentru a consuma ceaiul de măceşe

Beneficiile şi riscurile smochinelor, fructul regilor, care previne cancerul - recomandările medicilor

Pericolul ascuns din căpşuni, cele mai bogate fructe în vitamina C. De ce sunt interzise copiilor - explicaţii medicale

Alimentul-minune care prelungeşte viaţa şi nu cade greu la stomac. Cinci motive să consumi ciuperci, înlocuitorul cărnii

Sfecla roşie, cel mai puternic purificator al sângelui. E alimentul care are cea mai mare forţă în lupta cu tumorile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite