Medic, despre cum duduie vaccinarea: Festivismul acesta n-ar trebui să acopere cozile de dricuri de la morgă

Medic, despre cum duduie vaccinarea: Festivismul acesta n-ar trebui să acopere cozile de dricuri de la morgă

Cozi de dricuri la morgile din România FOTO Adevărul

Un medic de familie din Bucureşti spune că este minunat că la televizorul este plin acum de cozi la vaccinare, însă acest lucru nu trebuie să acopere cozile de ambulanţe de la UPU şi ale dricurilor de la morgă. Dacă s-ar fi impus restricţii din timp, nu am fi trăit acest dezastru sanitar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raluca Zoiţanu, medic de familie din Capitală, a postat un mesaj pe pagina sa de socializare despre cum duduie campania de vaccinare acum, la fel cum duduia şi economia. Specialistul se întreabă, pe bună dreptate, cât va ţine acest lucru, dar şi de ce era nevoie de restricţii luate din mai din timp:
 
Încă din mai. Pandemia era gata din mai şi ni se spunea că ne putem relaxa. Virusul plecase în vacanţă în iunie. Prin iulie mai venea el valul 4 dar nu avea să fie cine ştie ce. 
Şi nici certificatul verde nu avea să fie folosit niciodată în România, ci doar pentru plecări în străinătate. 
 
Deşi voci insistente inclusiv din guvern îl cereau folosit în România, pe modelul altor ţări europene unde românii mergeau în concediu, vedeau cum e şi se obişnuiau cu ideea. Şi n-ar fi fost nici o sfârâială, nici un protest masiv de stradă, nici un vot pierdut la congres. 
 
Nici n-ar mai fi murit acum atâţia oameni. 400-500 de oameni morţi zilnic deja de o săptămână. Câte 2-3 săli de nuntă pline pe zi cu oameni care mor în chinuri. Toţi oameni dragi ai cuiva. Familii întregi. Este minunat că televizorul este plin acum de cozile de la vaccinare şi mesajele medicilor. 
 
Festivismul acesta n-ar trebui să acopere însă cozile de ambulanţe de la UPU, cozile de dricuri de la morgă şi armata de preoţi şi ​gropari care nu mai prididesc cu înmormântările. Nici lacrimile celor care vor trăi mult timp de acum încolo cu traumele lor, adesea doar de ei ştiute.
Da, duduie campania de vaccinare acum. Aşa cum duduia şi economia. Să vedem cât o s-o ţină, dacă mai continuăm să luam deciziile ca până acum. 
 
M-a întrebat ieri o prietenă din străinătate ce se întâmplă aici, că a văzut la ştiri că "România este în pericol". Nu-i româncă, aşa că e greu să-i explic. I-am trimis doar articolul cu restricţiile în vigoare de luni, tradus. Şi mi-a fost ruşine realizând că o să vadă şi ea ce tâmpiţi suntem.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările