IGPR: Peste 680 de persoane, identificate prin Sistemul Informatic Schengen

IGPR: Peste 680 de persoane, identificate prin Sistemul Informatic Schengen

Poliţia a identificat sute de persoane, date în urmărire FOTO news.ro

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 689 de persoane, 55 de autovehicule şi 43 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
În perioada 31 august-7 septembrie au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 403 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 87 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 112 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 33 de documente, au fost găsite 46 de autovehicule şi o plăcuţă de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
30 de mandate europene de arestare
 
Totodată, 286 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 30 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 39 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 20 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 11 erau semnalate dispărute de autorităţile române. 
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 9 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 10 documente semnalate de România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările