Funcţionar public de la APIA Lehliu Gară, în conflict de interese, după ce a aprobat decizii de plată pentru fiul său

Funcţionar public de la APIA Lehliu Gară, în conflict de interese, după ce a aprobat decizii de plată pentru fiul său

Nereguli la APIA Călăraşi/ Centrul Local Lehliu Gară FOTO Adevărul

Agenţia Naţională de Integritate(ANI) a constatat starea de incompatibilitate şi conflictul de interese în materie administrativă în cazul a patru funcţionari publici, printre care şi un consilier de la APIA Lehliu Gară.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Vasile Chiricu este acuzat de conflict administrative, deoarece a aprobat documente de plată pentru fiul său. Conform inspectorilor ANI, în perioada exercitării funcţiei publice de Şef birou la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Judeţean Călăraşi — Centrul Local Lehliu Gară,  Vasile Chiricu a aprobat deciziile de acordare a plăţilor pentru fiul acestuia, semnând astfel pentru aprobare mai multe documente.
 
De asemenea, în perioada exercitării funcţiei publice de consilier a efectuat cel de-al doilea control al solicitării de plată depuse de fiul acestuia (în Campania 2010), şi a verificat în Registrul Fermierilor cererea depusă de fiica acestuia (în Campania 2014). “Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70, art. 71 şi art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, precum şi ale art. 11, alin. (1), lit. c) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 66/2011”, a anunţat ANI.
 
Vă recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările