Festivalul internaţional KINOdiseea 2015. Cele mai bune filme pentru copii, la Cinema 3D, în premieră pe malul Borcei

Festivalul internaţional KINOdiseea 2015. Cele mai bune filme pentru copii, la 
Cinema 3D, în premieră pe malul Borcei

Cea de-a şaptea ediţie a Kinodiseea, Festivalul Internaţional de Film pentru Copii, va ajunge anul acesta pentru prima dată la Călăraşi, în perioada 2 – 9 decembrie, la Cinema 3D. Evenimentul va aduce pe marele ecran filme pentru copii şi adolescenţi, imediat după premiera lor naţională din Bucureşti.


După Cluj-Napoca şi Constanţa, Călăraşi este următorul oraş în care ajunge retrospectiva KINOdiseea, după ediţia de anul acesta din Bucureşti. Intrarea este liberă.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea, membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA), este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România, al Primăriei Sectorului 5, Uniunii Europene, prin programul Europa Creativa - Media şi al Institutului Francez din Bucureşti.


Iată programul celor 7 zile de film, la cinema 3D, strada Independenţei nr.20, rezervări online

http://kinodiseea.ro/calarasi :

2 decembrie

10.00 – Orăşelul Alandala, recomandare vârstă +3, dublat în limba română, Regia: Veit Helmer, Ţara: Germania, 2014, 82 min

Sinopsis: Un mic oraş mediocru din Europa devine punctul de desfacere pentru numeroase experimente de piaţă. În consecinţă, bătrânii sunt mutaţi la azil pentru a scădea vârsta media a locuitorilor. Însă, copiii nu îşi doresc să fie folosiţi drept cobai şi decid să preia iniţiativa.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=o756SylEwOk

12.00 – T.I.M. Robotul Incredibil, recomandare vârstă +7, Regia: Rolf Van Eijk, Ţara: Olanda, Premii: Premiera mondială la Toronto, în competiţie la TIFF Kids International Film Festival

Sinopsis: Tibor are un singur prieten, pe lume: robotul său de casă învechit T.I.M. Când tatăl lui înlocuieşte robotul cu o maşinărie mai nouă, Tibor reuşeşte să-l salveze pe T.I.M de la a fi distrus. Împreună, pleacă să îl găsească pe legendarul creator de roboţi Hector Sammler, despre care se zvoneşte că ar locui în Nordul îndepărtat, lângă un far antic.

Trailer https://youtu.be/kpQPmntU0XE

14.00 –  Cei şapte corbi, recomandare vârstă +8, Regia: Alice Nellis, Ţara: Cehia, Slovacia
Este povestea inspirată de basmul omonim al Fraţilor Grimm, a unei tinere fete care face tot posibilul să-şi salveze cei şapte fraţi de blestemul aruncat asupra lor de către mama ei. O poveste despre curaj, răbdare şi puterea cuvintelor. Protagonista este Bohdanka, născută în familia tulburată a unui brutar, a cărui soţie şi-a blestemat cei şapte fii, care s-au transformat în corbi.

Trailer:  https://youtu.be/kk7I5q5JujU

3 decembrie

10.00 – Orăşelul Alandala, recomandare vârstă +3, dublat în limba română
12.00 – T.I.M. Robotul Incredibil, recomandare vârstă +7,
14.00 –  Pe cuvânt de pionier 2, recomandare vârstă + 9, Regia: Alexander Karpilovski, Ţara: Rusia, Premii: În competiţie la Zlin 2015, proiectat cu subtitrare în limba română
Rusia, 1979. Bunii prieteni Dima, Misa şi Lena plecă în vacanţa de vară la o tabără de pionieri, aflată pe malul mării.Alături de ei, este şi câinele Sava. În tabără vor avea parte de multe aventuri captivante, vor căuta comori ascunse, se vor înfrunta, vor descoperi peşteri neumblate şi multe altele. Şi, desigur, prima iubire cu pasiuni Shakespeariene.

Trailer https://youtu.be/Wi2AwFY9Qxk

7 decembrie

10.00 – Zarafa, recomandare vârstă +5, Regie: Rémi Bezançon & Jean-Christophe Lie, Ţara: Franţa

Povestea adevărată a primei girafe a Franţei şi a călătoriei sale pline de peripeţii, cu balonul, din Egipt, până la grădina zoologică din Paris.

Sub un baobab, în inima Africii, copiii îl ascultă pe bătrânul înţelept care le spune povestea tânărului Maki, cel care fuge de un traficant de sclavi şi se împrieteneşte cu o girafă pe nume Zarafa. La puţin timp, girafa este capturată; el urmează să fie dăruit regelui Franţei. Maki refuză să lase asta să se întâmple. Îi promite mamei lui Zarafa că îl va aduce pe acesta înapoi. Împreună cu un prinţ al deşertului pe nume Hassan şi un căpitan de balon, Malatere, Maki porneşte într-o călătorie plină de aventuri deasupra Mediteranei şi a Alpilor înzăpeziţi, până la Paris, unde sosirea primei girafe în Europa este un eveniment senzaţional. Se observă în curând că locul lui Zarafa nu este în oraş. Hotărât să-şi ţină promisiunea, Maki încearcă să-l salveze pe Zarafa.

În regia lui Rémi Bezançon (The first day of the rest of your life) şi a lui Jean-Christophe Lie (a lucrat ca animator pentru producţiile Disney - Tarzan, Hercule şi Cocoşatul de la Notre-Dame).

Cu îndrăgitele voci ale lui Simon Abkarian (Persepolis, Casino Royale), Vernon Dobtcheff (Before Sunset, Numele trandafirului), François-Xavier Demaison, Roger Dumas, Max Renaudin, etc.)


Trailer Zarafa https://youtu.be/hSEvaWIk_mc


12.00 – Cei şapte corbi, recomandare vârstă +8,
14.00 – Pe cuvânt de pionier 2, recomandare vârstă +9,

8 decembrie

10.00 – Zarafa, recomandare vârstă +5,
12.00 – Cei şapte corbi, recomandare vârstă +8,
14.00 – T.I.M. Robotul Incredibil, recomandare vârstă +7,

9 decembrie

10.00 – Orăşelul Alandala, recomandare vârstă +3, dublat în limba română
12.00 – Pe cuvânt de pionier 2, recomandare vârstă + 9,
14.00 - Zarafa, recomandare vârstă +5,Vă recomandăm şi:

Festivalul Kinodiseea 2015: lista celor mai bune filme pentru copii ce pot fi văzute în premieră la Bucureşti

Filme pentru copii. Patru recomandări pentru acest sfârşit de săptămână

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările