Expoziţia „Casa Regală a României”, deschisă la Muzeul Municipal

Expoziţia „Casa Regală a României”, deschisă la Muzeul Municipal

Expoziţia Casa Regală a României, deschisă la Muzeul Municipal FOTO Facebook/Muzeul Municipal

Cu ocazia Zilei Regalităţii, Muzeul Municipal din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi invită călărăşenii să viziteze expoziţia realizată de Muzeul Naţional Cotroceni „Casa Regală a României, păstrătoare şi promotoare a tradiţiilor româneşti”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expoziţia este deschisă până pe 30 iunie 2021. Programarea pentru vizitare se poate face la numărul de telefon 0728095702.
 
Data de 10 mai marchează trei momente importante din istoriografia României: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Din aprilie anul acesta, ziua de 10 Mai este şi zi de sărbătoare naţională, printr-o decizie a Camerei Deputaţilor.
 
10 mai, Ziua Regalităţii, a fost ziua naţională a României din 1866 până în 1947, când puterea a fost preluată de comunişti.
 
În fiecare an în România este marcată, la 10 mai, Ziua Regalităţii, legiferată de Camera Deputaţilor, în aprilie 2015, drept sărbătoare naţională.
 
Ziua Regalităţii are o triplă semnificaţie legată de istoria României şi, în particular, de regele Carol I: la 10 mai 1866 – acum 155 de ani -, Carol de Hohenzollern Sigmaringen a sosit la Bucureşti şi a depus în faţa Parlamentului României jurământul de credinţă fiind încoronat Principe al României cu numele Carol I, la 10 mai 1877 Principele Carol I a proclamat Independenţa României, ţara noastră devenind liberă, suverană, ieşită de sub vasalitatea formală a Imperiului Otoman şi, în fine, la 10 mai 1881 – acum 140 de ani – , România devenea regat, iar Carol I devenea primul rege al României
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările