Două persoane care s-au întors recent din China, plasate în carantină pe malul Borcei

Două persoane care s-au întors recent din China, plasate în carantină pe malul Borcei

În China, îmbolnăvirile cresc de la o zi la alta FOTO Twitter

Două persoane care s-au întors din China se află în carantină la domiciliu până pe 13 februarie. Conform Direcţiei de Sănătate Publică din Călăraşi, cele două persoane nu prezintă semne clinice de gripă, însă s-a luat această măsură de prevenire pentru a elimna orice suspiciune.


Cele două persoane s-au întors din China pe 31 ianuarie şi, deşi nu aveau nici simptom, s-au prezentat la Spitalul Matei Balş din Capitală Recomandarea a fost intrarea pentru 14 zile în carantină. Zilnic, starea de sănătate a celor două persoane este monitorizată de către DSP Călăraşi.

Epidemia de coronavirus se extinde în toată lumea. Au fost semnalate noi cazuri în Spania, Marea Britanie şi Japonia. În China numărul deceselor a  depăşit 800. Au raportat cazuri de infectare 27 de ţări şi regiuni autonome.

Autorităţile din Wuhan, epicentrul epidemiei de corona virus, au construit două noi spitale, cu câte o mie de paturi, şi au amenajat centre de primire în săli de sport sau spaţii suficient de mari. Dar oraşul are 50 de milioane de locuitori.
 
Oamenii spun că sistemul medical este depăşit deşi au fost trimişi în ajutor mii de medici militari şi civili. La Wuhan epidemia a provocat o adevărată tragedie şi o imensă suferinţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: