Documentaţia tehnică pentru modernizarea străzii Bucureşti va fi gata la sfârşitul lunii mai

Documentaţia tehnică pentru modernizarea străzii Bucureşti va fi gata la sfârşitul lunii mai

Modernizarea străzii Bucureşti se va face cu bani europeni FOTO Andrei Klein

Până la sfârşitul lunii mai, autorităţile locale vor finaliza documentaţia tehnică pentru depunerea unui proiect cu finanţarea europeană ce vizează reducerea emisiilor de carbon în Călăraşi.

 
Astfel, se are în vedere modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local pe str. Bucureşti şi Prelungirea Bucureşti, acesta reprezentând componenta de infrastructura, una dintre cele trei elemente necesare în vederea obţinerii finanţării, împreună cu cea a mijloacelor de transport şi a sistemului de managementul traficului.
 
Această vizează lucrări de modernizare a căii de rulare, amenajarea trotuarelor (a zonelor pietonale) şi spaţiilor verzi situate de-a lungul străzii, sistem de colectare şi scurgere a apelor pluviale (guri de scurgere), amenajarea unei benzi de circulaţie specială pentru transportul public, amenajarea staţiilor de autobuz pentru călători, mobilier urban, semnalizare rutieră verticală şi orizontală.
 
În ceea ce priveşte asigurarea unei infrastructuri care să ofere o trecere mai rapidă în intersecţiile semaforizare a vehiculelor de transport public – proiectul de faţă este corelat cu un alt proiect, cel care se adresează înfiinţării unui sistem de management al traficului performant, aflat de asemenea, în pregătirea, a anunţat Primăria Călăraşi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: