Despăgubiri pentru pestă porcină în valoare de 34,1 milioane lei, plătite în Bărăgan

Despăgubiri pentru pestă porcină în valoare de 34,1 milioane lei, plătite în Bărăgan

Pesta porcină a făcut ravagii în România FOTO Shutterstock

în judeţul Călăraşi au fost plătite despăgubiri pentru 444 de exploataţii din cele 457 afectate de pestă porcină, în valoare de 34.106.680 de lei. Conform ANSVSA, în Bărăgan, 128 de mistreţi au fost găsiţi morţi şi 54 au fost vânaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 3.550 de cazuri la mistreţi. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor. De la începutul acestui an, în Europa, pe lângă România au fost diagnosticate focare de PPA în: Bulgaria, Ucraina, Belgia, Estonia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Serbia, Slovacia şi Ucraina şi Grecia.
 
Autorităţile atrag atenţia căpesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, acest virus având, însă, impact dezastruos la nivel economic şi social.;

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: