Desert în 15 minute. Cum faci plăcintă cu dovleac, un dulce gustos şi sănătos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plăcinta de dovleasc, un desert uşor de preparat Fotografii:cufarulcubucurii.wordpress.com
Plăcinta de dovleasc, un desert uşor de preparat Fotografii:cufarulcubucurii.wordpress.com

Bună în zilele reci de toamnă, la sărbători sau în zilele de răsfăţ culinar, plăcinta de dovleasc este un desert ieftin, uşor şi foarte sănătos. Tradiţionalul dulce se prepară rapid, în 15 minute e de gata de pus în cuptor.


Desertul nesofisticat, deosebit de gustos, se pregăteşte iute, mai ales dacă foile sunt cumpărate. Gela Dumitrache, o gospodină din comuna Unirea, pasionată de gătit, spune că pregăteşte acest dulce savuros în doar 15 minute. De asemenea, plăcinta cu dovleac îndulceşte şi zilele de post şi se găteşte foarte repede, iar ingredientele sunt simple.

“Ştiu că e un desert simplu şi nesofisticat, dacă mai ai şi foi cumpărate, ca mine, într-un sfert de oră ai şi pus plăcinta la cuptor! Dar tocmai pentru asta o iubesc, e simplă şi bună”, spune gospodina ale cărei bunătăţi pot fi descoperite pe blogul culinar cufarulcubucurii.wordpress.com.

Ingrediente:

un pachet de foi de plăcintă
1 kg de dovleac curăţat, poate fi şi mai putin, depinde cât de mult vreţi să umpleţi foile
100 gr. zahăr tos, în funcţie şi de cât de dulce e dovleacul
o linguriţă cu vârf scorţişoară
2 linguri de ulei de floarea soarelui+ pentru uns foile

calarasi placinta

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul de coajă, se rade şi se pune într-o cratiţă cu două linguri de ulei. Deasupra se presară zahărul şi scorţişoara.
Se aşează cratiţa pe foc moderat şi se căleşte conţinutul până se evaporă apa din dovleac. După ce este gata, se ia cratiţa de pe foc şi se dă la rece. Se pregătesc foile.

calarasi placinta

Se întind pe o planşetă şi ung cu puţin ulei fiecare foaie. Se lucrează în strat de câte două, după care se întinde strat subţire de dovleac pe toată suprafaţa foii şi se rulează de la un capăt.

calarasi placinta

Rulourile formate se aşează în tava pregătită cu hârtie de copt. Se unge plăcinta cu ulei pe deasupra şi se dă la cuptor preîncalzit, la 160 de grade, 30/35 de minute.

calarasi placinta

Se scoate din cuptor când este uşor rumenită, să nu o lăsaţi mult pentru că foile acestea sunt foarte fragile! Poftă bună!
 

image

Vă recomandăm şi:

FOTO Reţetă apetisantă: prăjitură cu fructe uscate. Secretele unui desert de post, cu parfum de vanilie şi lămâie

FOTO Reţetă sofisticată pentru masa de Paşte. Tort inedit cu urdă, ceapă şi rodie, un deliciu uşor de preparat

FOTO Reteţă de post apetisantă. Ghiveci călugăresc delicios şi uşor de preparat, o armonie perfectă de gusturi şi culori

FOTO Reţetă apetisantă: plăcintă cu mere şi afine. Un dulce de post care rivalizează cu orice prăjitură sofisticată

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite