Cruzime: mai mulţi câini împuşcaţi, descoperiţi în zona pădurii Ciornuleasa. Poliţia a deschis o anchetă

Cruzime: mai mulţi câini împuşcaţi, descoperiţi în zona pădurii Ciornuleasa. Poliţia a deschis o anchetă

Patrupedele, găsite în apropiere de Olteniţa Foto:Arhivă Adevărul

Mai mulţi câini împuşcaţi au fost găsiţi în zona dintre localitatea Luica şi pădurea Ciornuleasa din judeţul Călăraşi. Potrivit Realitatea TV, pe marginea drumului judeţean Lucia-Mânăstirea, mai multe persoane au observat cadavrele câinilor pline de sânge, având pe ei semne lăsate de la alicele armelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 12.30 Poliţiştii călărăşeni au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili în ce condiţii au murit patrupedele, după ce vineri după-amiază o persoană a alertat autorităţile prin 112 despre descoperirea macabră. "Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au găsit, într-adevăr, în afara localităţii Luica, 20 de cadavre de câini, dintre care 9 erau crotaliaţi. La prima vedere nu erau vizibile urme de violenţă, însă doar specialiştii pot stabili în ce condiţii au murit. După efecturarea necropsiei, medicii veterinari vor stabili cu exactitate ce a produs decesul", a declarat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi. Cadavrele au fost descoperite la aproximativ 2 kilometri de localitatea Luica, fiind împrăştiate pe o rază de 3 kilometri.

Cadavrele, găsite pe câmp

Se pare că în noapte de 27/28 februarie, mai mulţi câini au fost exterminaţi. Câinii găsiţi pe câmp se pare că au fost transportaţi special în zona amintită pentru a fi împuşcaţi.  Potrivit Olteniţeanul, se pare că patrupedele provin de la un adăpost improvizat, în urmă cu două luni, din municipiul Olteniţa. Persoanele care i-au avut în îngrijire, înainte de a fi duşi în ţarc, i-au recunoscut. Câinii au fost însemnaţi cu o ştampilă prin înregistrare, acel crotaliu care se aplică de medicii veterinari în adăposturi, iar patrupezii împrăştiaţi fără suflare aveau ştampila pe urechi.

Cârdăşie între ecarisaj şi vânători

"Informaţia este foarte adevărată. În jur de o sută de câini au fost eliberaţi din adăpostul din Olteniţa şi se pare duşi intenţionat la o distanţă mai mare şi împuşcaţi, executaţi, condamnaţi la moarte de către nişte vânători iresponsabili. Nu sunt cazuri singulare. Mai ales primăvara, lucrul ăsta îl fac vânătorii, se distrează. Ei spun, conform legii vânătorilor, că practică un sport. Nu e adevărat, este o crimă. Este o cârdăşie totală între autorităţile locale din Olteniţa care deţin acel ecarisaj şi vânători", a declarat Marius Marinescu, preşedinte FPAM pentru RomâniaTV. Marinescu a mai spus că poliţa trebuie să înceapă imediat o anchetă pentru că sancţiunile în astfel de cazuri sunt cu închisoare de până la trei ani de zile. Poliţia împreună cu Agenţia Veterinar Sanitară trebuie să facă anumite expertize la faţa locului şi să ridice cadavrele. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările