Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

Centrul pentru persoanele cu dizabilităţi a fost extins

Persoanele cu dizabilităţi din Călăraşi se bucură de un Centru de zi modern şi dotat cu echipamente medicale şi mobilier de ultimă generaţie. Clădirea a fost extinsă şi modernizată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar investiţia s-a ridicat la 1.350.981,92 de lei.

 

Extinderea clădirii a constat în spaţii noi pentru săli de gimnastică şi o seră, s-au realizat dotări cu mobilier, echipament medical, rechizite şi materiale de lucru etc. Directorul adjunct al ADR Sud Muntenia, Mariana Vişan, prezentă în dublă calitate la eveniment, ea însăşi având o fiică cu tetrapareză spastică, a fost cea care a luptat de la început pentru ca acest proiect să prindă viaţă.

"La începutul anului viitor voi propune consilierilor locali ca Centrul de zi să treacă în subordinea Primăriei Călăraşi, pentru a putea fi finanţat din bugetul local. Nu am dorit să existe un moment al tăierii panglicii, pentru că astfel de obiective nu se realizează pentru a mai marca încă o panglică tăiată. Voi face tot posibilul ca Centrul să beneficieze de un mijloc de transport adecvat, care să poată prelua copiii cu probleme de la domiciliu şi, totodată, să înceapă amenjarea unui părculeţ aflat lângă Centru", a precizat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul Călăraşiului.

Vă recomandăm şi:

FOTO Ambiţie. Anca Botoi, tânăra născută cu tetrapareză spastică, a scris cu piciorul a doua carte

Călăraşi: Anca Botoi îşi lansează cartea „Frânturi de viaţă fără aripi“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: