Călăraşi: Ţânţarii, stârpiţi cu insectid unguresc

Primăria dă aproape 120.000 de lei pentru a distruge insectele. Deşi licitaţia privind achiziţia substanţei folosite la dezinsecţia oraşului este suspendată, primăria începe stârpirea ţânţarilor, deoarece ne aflăm într-o situaţia de urgenţă.

„Având  în vedere temperaturile deosebit de ridicate, dar şi creşterea debitului braţului Borcea, condiţii prielnice de înmulţire a ţânţarilor, am considerat că este important să începem dezinsecţia. Aşa că n-am mai aşteptat răspunsul de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor pentru că deja s-a decalat destul de mult programul de dezinsecţie“, a declarat Sorin Bordei, expert în achiziţii din cadrul Primăriei Călăraşi. Firma care a fost aleasă de autorităţile locale pentru furnizarea insecticidului este SC Steak House SRL, din Amara. Aceeaşi societate a livrat şi anul trecut substanţele pentru dezinsecţie. Firma din Amara furnizează astăzi Primăriei Călăraşi 2.400 litri de insecticid, care urmează să fie împrăştiat vineri în tot oraşul pentru omorârea ţânţarilor.


Soluţie de la Budapesta

Insecticidul contra ţânţarilor Mosquitox 1 ULV este produs şi distribuit de Centrul de Biologia Mediului Bábolna SRL din Budapesta. „Dacă nu era infestare maximă în zonă, se foloseau doar 0,5 litri la hectar, însă pentru că situaţia o impune, din cauza inundării malurilor Borcei, se vor utiliza 0,8 litri la hectar. Vă spun din proprie experienţă că această substanţă este super-eficientă pentru focarul de infecţie care există. Tratamentul ar trebui repetat la minimum 14 zile pentru a avea efectul dorit“, a declarat Viorel Mihai, directorul firmei din Amara. Substanţa vine deja pregătită la Călăraşi, tocmai bună pentru a fi pusă în recipientele pentru stropit.

Insecticid nediluat

Firma a obţinut la data de 5 mai 2010 prelungirea avizului pentru plasarea în România a produsului biocid Mosquitox 1 ULV-Mosquito Killer Concentrate până la data de 5 mai 2014, aşa cum se prevede în caietul de sarcini al cererii de oferte. Preparatul va fi împrăştiat nediluat.

Cât costă produsul


Viorel Mihai, directorul SC Steak House,a precizat că cei 2.400 de litri de insecticid anti - insecte costă 118.448 lei. Pentru fiecare litru, Primăria Călăraşi a plătit 49,37 de lei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările