Aproximativ 14.000 de efective ale MAI asigură liniştea publică de Paşte

Aproximativ 14.000 de efective ale MAI asigură liniştea publică de Paşte

Poliţia asigură liniştea şi ordinea publică de sărbători FOTO IPJ Ialomiţa

Aproape 14.000 de angajaţi ai MAI vor asigura ordinea şi liniştea publică pentru peste 12.300 de lăcaşuri de cult unde vor fi manifestări religioase de Paşte. Anunţul a fost făcut de către ministrul afacerilor Interne, Lucian Bode, citat de news.ro.

Ministrul de Interne a menţionat şi care sunt efectivele care vor acţiune la manifestările religioase de Paşte. 
 
"Măsurile de ordine şi siguranţă publică, precum şi cele de prevenire şi stingere a incendiilor vor fi asigurate de către 13.922 de efective ale MAI pentru 12.352 lăcaşe de cult unde sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase la care se estimează că vor participa peste 1,7 milioane de persoane. O foarte bună mobilizare este crucială pentru a depăşi cu bine această perioadă solicitantă.
 
Aşteptările din partea cetăţenilor sunt foarte mari, presiunea căreia trebuie să îi faceţi faţă în context pandemic pe care îl traversăm este în continuare foarte mare. De aceea, vă solicit să trataţi cu profesionalism şi responsabilitate fiecare acţiune operativă. 

Prezenţa efectivelor MAI pe teren are în principal o componenteă preventivă, de a asigura protecţia cetăţenilor şi un climat de linişte şi ordine publică”, a transmis Lucian Bode.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările