Şoferii, sfătuiţi să circule cu viteză redusă: cum opreşti în siguranţă pe un carosabil umed

Şoferii, sfătuiţi să circule cu viteză redusă: cum opreşti în siguranţă pe un carosabil umed

vreme rea pune în pericol traficul FOTO 123 RF

Poliţiştii călărăşeni recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, în condiţii de vreme rea, să adopte o manieră preventivă de condus şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Sfaturi pentru a evita accidentele:
 
1. Având în vedere faptul că în această perioadă partea carosabilă este umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.
 
2. În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!
 
3. Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.
 
4. Chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porţiuni umede, unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceţi, chiar şi pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.
 
5. Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
 
6. Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă între 9 şi 20 de puncte-amendă, şi se va reţine certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.
 
citeste totul despre: