În judeţul Călăraşi nu mai sunt locuri pentru vaccinarea anti-COVID

În judeţul Călăraşi nu mai sunt locuri pentru vaccinarea anti-COVID

În etapa a doua de vaccinare au fosit epuizate toate locurile FOTO Adevărul

La nici 24 de ore de la debutul celei de-a doua etape de vaccinare anti-COVID-19, în judeţul Călăraşi nu mai sunt locuri pentru programări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Operatorii call-center-ului pus la dispoziţie de către Direcţia de Sănătate Publică din Călăraşi îi informează pe cetăţeni că au fost realizate programări pentru lunile ianuarie şi februarie la singurul centru de vaccinare, deschis pentru a doua etapă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi. Oamenii sunt sfătuiţi să revină cu un telefon săptămâna viitoare, în speranţa că vor prinde un loc pentru a se imuniza împotriva noului coronavirus.

„„Există un număr de 20 de zile în care se pot face programări, până la rapelul de la ziua 21, practic, însă în următoarele zile vom reevalua situaţia în funcţie de numărul de doze şi să putem extinde pe o durată mai mare. Nu avem suficiente doze, din păcate. Dacă ne uităm la celelalte ţări, toată lumea se uită la Israel în perioada aceasta, dar situaţia este cu totul diferită, având în vedere că numărul dozelor disponibile este incomparabil mai mare. La acest moment, noi trebuie să ne adaptăm ritmul de vaccinare în funcţie de numărul de doze pe care le avem disponibile, asigurând pentru fiecare persoană atât doza iniţială, cât şi rapelul”, a spus coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Pe măsură ce procesul de vaccinare se derulează, în fiecare zi se vor elibera locuri, iar în momentul în care vom intra pe platformă, dacă nu mă pot programa astăzi, mă pot programa mâine sau peste încă o zi. Deci, trebuie să ne creăm un cont, în primul rând, şi în momentul în care se vor elibera locuri sau vom creşte numărul de sloturi sau perioada alocată pentru programare, atunci cu siguranţă se va regăsi locul care să fie rezervat în vederea vaccinării”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare, la DIGI 24.

Vă mai recomandăm şi:

Detalii de ultimă oră despre platforma de vaccinare: 50.000 de persoane s-au înscris în prima oră, site-ul înregistrează 18.00o de utilizatori pe minut

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările