330.000 de lei pentru trei zile de distracţie. Sărbătoarea oraşului va avea loc în perioada 1-3 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zilele municipiului sunt organizate în fiecare an, la începutul toamnei FOTO Adevărul
Zilele municipiului sunt organizate în fiecare an, la începutul toamnei FOTO Adevărul

Pentru trei zile de distracţie, autorităţile locale şi-au propus să cheltuie 330.000 de lei, cu ocazia organizării şi desfăşurarii Zilelor Municipiului Călăraşi. În această sumă este inclusă şi sărbătorirea mai multor cupluri care împlinesc 50 de ani de căsnicie, dar şi masa festivă pentru Ziua pensionarilor.

Iniţial, suma propusă spre aprobare a fost de 400.000 lei, însă a fost redusă cu 70.000 de lei, iar consilierii locali au aprobat un buget de 330.000 de lei. Astfel, pentru  trei zile de petrecere, în perioada 1-3 octombrie, Primăria Călăraşi va cheltui un buget de 330.000 de lei. Autorităţile spun că programul include reuniuni tehnice, expoziţii, concursuri diverse, spectacole cultural-artistice, dar şi acorduri de cooperare ce se vor încheia cu mai multe delegaţii străine. Ziua de 3 octombrie este rezervată celor de vârsta a treia care vor fi premiaţi pentru longevitatea în căsnicie şi se vor distra gratis la restaurant.

Atestată documentar acum 418 ani

Localitatea Călăraşi a fost atestată documentar ca şi oraş în urmă cu 418 ani şi, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 121 din 30 iunie 2005, ziua de 24 septembrie se declară ca fiind „Ziua Municipiului Călăraşi”, moment la care se organizează manifestări culturale, sportive şi de divertisment pentru sărbătorirea cetăţenilor şi a municipiului”, spun autorităţile. Data însă nu este respectată cu sfinţenie în fiecare an, manifestările fiind programate în perioada septembrie-octombrie. În acest an, călărăşenii sunt invitaţi şi la concerte în aer liber.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Căldură năucitoare. Ziua Marinei, spectacol cu nimfe, piraţi şi zeul Neptun la 38 de grade Celsius

Pe ce cheltuie

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite