VIDEO După Judecătorie, şi Biblioteca Judeţeană Buzău se mută într-un mall

VIDEO După Judecătorie, şi Biblioteca Judeţeană Buzău se mută într-un mall

Biblioteca judeţului Buzău va funcţiona la etajul unui mall unde mai funcţionează, pe lângă Judecătorie, şi Serviciul de Evidenţă a Persoanelor. Transferul fondului de carte în noul sediu va începe săptămâna viitoare, cu ajutorul Armatei, urmând ca acţiunea să fie finalizată în aproape cinci luni. Mutarea are loc în contextul în care clădirea Bibliotecii, de pe bulevardul Unirii, va fi reabilitată cu fonduri europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Biblioteca Judeţeană Buzău va funcţiona în complexul comercial Galleria, aflat la ieşirea din Buzău spre Râmnicu Sărat. 

Actualul sediu al instituţiei va intra într-un amplu proces reabilitare, printr-un proiect cu bani europeni.
 
Centrul comercial din Buzău a oferit Consiliului Judeţean Buzău, pentru Bibliotacă, o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, la etaj, cu o chirie de 3,9 euro/mp. 

La această sumă se mai adaugă şi plata utilităţilor, o sumă lunară deloc de neglijat.
 
Întreg fondul de carte al bibliotecii, care cântăreste 450 de tone, va fi mutat în noul sediu de către angajaţii instituţiei, cu sprijinul Armatei, în baza unui protocol semnat în toamnă.
 
Odată cu mutarea în noul sediu, angajaţii bibliotecii vor face şi dezinfectarea fiecărei cărţi.
 
Clădirea Bibliotecii Judeţene „Vasile Voiculescu”, de pe bulevardul Unirii, din Buzău va fi reabilitată printr-o investiţie de peste 18 milioane de lei. 

Costurile sunt suportate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Consiliul Judeţean Buzău contribuie cu o cotă de co-finanţare de doar 2%.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: