VIDEO Cea mai mare încărcătură transportată pe şoselele din România

VIDEO Cea mai mare încărcătură transportată pe şoselele din România

Desfăşurare impresionantă de forţe şi trafic bulversat, marţi dimineaţă, în judeţul Buzău, din cauza unui convoi agabaritic. Un utilaj gigantic, fabricat de o societate din Buzău pentru rafinăria Petrobrazi, a traversat zona industrială a oraşului în drum spre Ploieşti. O astfel de încărcătură, cu o lungime de 55 de metri şi o greutate de peste 400 de tone, nu a mai circulat până acum pe străzile din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Calcule, măsurători fixe şi multă atenţie. De asta a fost nevoie pentru ca o coloană de rafinărie să iasă în siguranţă de pe porţile fostei uzine de utilaj tehnologic din Buzău. 
 
Transportul agabaritic, cu o lungime de 55 de metri si o greutate de peste 400 de tone, este unic în România.
 
Circulatia altor autovehicule în Zona Industrială a oraşului Buzău dar şi pe mai multe şosele din judeţele Buzău şi Prahova a fost întreruptă periodic. 
 
În localitatea buzoiană Spătaru, traficul a fost complet blocat pentru a permite schimbarea capului tractor de la transportul agabaritic. Mastodontul s-a întors apoi pe şoseaua de centură a oraşului Buzău, pentru a ajunge pe Drumul National 1, care leagă Buzăul de Ploieşti.  
 
Pe întreg traseul, convoiul a fost însoţit de echipe de Poliţie Rutieră, de la societatea Electrica dar şi de la firmele de cablu şi Internet. Potrivit reprezentanţilor firmei transportatoare, coloana de rafinărie va ajunge  în localitatea Brazi miercuri dimineaţă. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: