VIDEO Ambasadorul Franței a inaugurat la Buzău un centru de zi pentru elevi

VIDEO Ambasadorul Franței a inaugurat la Buzău un centru de zi pentru elevi

Ambasadorul Franței a participat la inaugurarea centrului

Un centru after-school unde elevii din Buzău vor învăța limbi străine moderne în afara programei școlare a fost deschis miercuri după-amiază de Centrul Cultural Francofon Român, într-un local pus la dispoziție de fundația creștină Sfântul Sava. La inaugurare a fost prezent ambasadorul Franţei în România, Excelența sa, Philippe Gustin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 25 de copii care s-au înscris deja la centrul after-school de la Fundația Sfântul Sava au fost prezenți la inaugurare împreună cu părinții lor și dascălii care vor avea grijă de ei după terminarea orelor de la școală. Fundația creștină a alocat centrului de zi pentru școlari un etaj întreg al unei clădiri din centrul municipiului Buzău. Au fost amenajate săli pentru cursuri, pentru informatică, o cancelarie dar și o cantină, unde micuții pot servi masa.

În fiecare după-amiază, micuții vor învăța limbile engleză, franceză, italiană și spaniolă, vor desena și vor avea cursuri de muzică. Programul se încheie la ora 19.

Părinții scot din buzunare 350 de lei lunar pentru a-și trimite copilul la centrul after-school, iar cinci dintre copiii cei mai sărmani vor beneficia de gratuitate.

citeste totul despre: