Val de incendii, din cauza suprasolicitării instalaţiilor de încălzire. Ce recomandă pompierii

Val de incendii, din cauza suprasolicitării instalaţiilor de încălzire. Ce recomandă pompierii

Arhivă

Buzoienii au îndurat cu greu gerul cumplit din acest weekend, când termometrele au indicat, pe timpul nopţii, –18 grade Celsius, în zona de munte a judeţului, şi până la -10 grade Celsius, în zona de sud şi est. Frigul extrem i-a obligat pe oameni să folosească din plin instalaţiile de încălzire de care dispun în gospodării.

Ştiri pe aceeaşi temă


Din păcate, din cauza coşurilor de fum neîntreţinute, au izbucnit numeroase incendii la care a fost nevoie de intervenţia pompierilor militari.

În ultimele 72 de ore, pompierii militari buzoieni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a opt incendii. Şapte dinte ele au izbucnit din cauza coşurilor de fum necurăţate sau defecte şi au pus în pericol gospodării de pe raza localităţilor: Siriu, Beceni, Rm. Sărat, Topliceni, Movila Banului, Buzău, Săpoca. 

”Suprasolicitarea panoului electric, a determinat intervenţia, la o locuinţă din municipiul Rm. Sărat. Din fericire, niciunul dintre cele opt incendii, nu s-a soldat cu victime omeneşti”, a declarat Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

Pentru evitarea producerii unor incendii, pompierii recomandă curăţarea temeinică a coşurilor de fum, dar şi evitarea folosirii unor surse de căldură improvizate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările