Un pensionar a aflat de pe Facebook că a murit şi a fost înmormântat. „Aveam de gând să vă bântui!“

Un pensionar a aflat de pe Facebook că a murit şi a fost înmormântat. „Aveam de gând să vă bântui!“

Captură Facebook

Un buzoian s-a trezit victima unei glume sinistre sau a unei informaţii false, care a fost postată marţi pe un grup al pensionarilor de la fosta fabrică de geamuri din Buzău. Conform unui anunţ care i-a întristat pe cei peste 300 de membri ai grupului ”GEROM SA - salariaţi şi pensionari”, fostul lor coleg, Dionisie N., a murit zilele trecute. Informaţia a fost dezminţită chiar de ”mort”.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Dionisie N. a decedat. Ieri (luni, n.r.) a fost înmormântat. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Familiei condoleante”, a scris Maria C., marţi după-amiază, pe grupul dedicat foştilor angajaţi de la Gerom SA Buzău. 

Informaţia a strâns imediat o avalanşă de reacţii din partea cunoscuţilor.

”Condoleanţe”, ”Dumnezeu să-l odihnească”, ”Să-i fie ţărâna uşoară”, au fost principalele mesaje care au fost postate sub anunţul mortuar al doamnei Maria. 

Vestea a stârnit uimire printre foştii colegi ai celui căruia i-a fost dedicat necrologul online. 

Povestea morţii lui Dionisie devenea mai convingătoare, cu fiecare contribuţie din partea pensionarilor Gerom de pe grupul de Facebook. ”Azi m-a anunţat ing. Mihalache, finul meu. Eram prieten cu el şi îi admiram pomii de toate naţiile. (...) Inginerul Râmniceanu a anunţat pe Mihalache”, a ţinut Olimpia B. să intervină. 

”Avea 72 ani. (...) A lucrat la Proiectări. După Revoluţie, a plecat cu Predoiu în Rusia, la Krivoirog”, mai aflăm despre defunct de la aceeaşi doamnă Olimpia, vădit marcată de trecerea în nefiinţă a fostului său coleg. 

Printre zecile de mesaje de condoleanţe, a apărut la un moment dat un mesaj scris chiar de către defunctul „îngropat“ luni.  

”Oameni buni! Sunt sănătos, bine mersi!”, a scris Dionisie la o oră după postarea anunţului din care a aflat că ”decedase”.
 
Pentru că intervenţia nu a fost convingătoare, mesajele de condoleanţe au continuat să curgă, Dionisie fiind nevoit să repete mesajele prin care să transmită că e viu. ”Copilaşi! Vă salut pe toţi şi vă pup! Am de gând să mai fac umbră pământului. Bărbosul alege. (...) Aveam de gând să vă bântui! Dar vă iert!”, a scris Dionisie pe grupul dedicat pensionarilor de la fosta fabrică de geamuri.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările