Spitalul judeţean Buzău, luat cu asalt de persoane care au fost muşcate de căpuşe

Spitalul judeţean Buzău, luat cu asalt de persoane care au fost muşcate de căpuşe

Căpuşele fac din nou prăpăd. În medie, zece persoane se prezintă, zilnic, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, după ce au fost muşcate de căpuşe. Înţepăturile au fost provocate fie „la iarbă verde”, fie în timpul unor plimbări prin parc.

Ştiri pe aceeaşi temă


Medicii recomandă maxima precauţie în aceasta perioada, deoarece muscaturile de capuse pot provoca boli grave.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău este luată cu asalt, în ultima perioadă, de persoane care au fost înţepate de căpuşe. Cei mai mulţi dintre pacienţi au fost înţepaţi de insecte în timp ce se aflau în natură, fie plimbare în parc, fie la grătar, în pădure.

Medicii nu au întâmpinat dificultăţi în extragerea căpuşelor.

Astfel de insecte se pot găsi atât în grădina casei, cât şi în parcuri sau alte zone cu vegetaţie bogată. Persoanele care intră în contact cu animale sau care vor să iasă la plimbare, în parc, trebuie să respecte câteva reguli elementare pentru a se feri de căpuşe.

Muşcătura de căpuşă este foarte periculoasă, dacă nu este tratată corespunzător. Cea mai gravă este boala Lyme, sau borelioza, supranumita si “boala cu 1000 de feţe”, din pricina faptului că simptomele ei sunt foarte asemănătoare altor boli.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: