Revoltă în mai multe sate din Buzău din cauza crizei de apă potabilă VIDEO

Revoltă în mai multe sate din Buzău din cauza crizei de apă potabilă VIDEO

Peste 30 de localnici au fost la protest   Sursa I. Bunilă

Sunt probleme mari cu furnizarea apei potabile în câteva sate din judeţul Buzău, situaţie care a început să genereze tensiuni sociale. Localnicii din Manasia şi Aldeni au organizat deja un protest în faţa primăriei comunei Cernăteşti, doar pentru a cere apă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Sătui să tot facă reclamaţii la furnizorul de apă, câteva zeci de localnici din satele vitregite au organizat un protest în faţa primăriei comunei Cernăteşti. 
 
Ei vor ca autorităţile locale să pună presiune pe operatorul regional de apă şi canal astfel încât să le rezolve mai repede problema.
 
Reprezentanţii Companiei de Apă recunosc că situaţia din satele Manasia si Aldeni este gravă şi spun că sunt în căutarea unei soluţii pentru ca oamenii să primească apă cât mai repede. 
 
Aceştia dau vina pe localnicii care, în această perioadă, folosesc apa la irigat.
 
”Nu ajunge apa la toată lumea absolut din cauza utilizării simultane a apei de către toţi cetăţenii. În această perioadă, fiind program scurt, toată lumea asigură acumulare şi o folosesc în scopuri gospodăreşti. Dar nu neapărat baie, ci agricol, irigaţii”, spune Constantin Mărgărit, şef compartiment tehnic Compania de Apă Buzău.
 
Situaţia e cu atât mai dificilă cu cât pe raza celor două sate nu sunt nici fântâni de la care oamenii să se poată aproviziona cu apă. În perioada imediat următoare, şi alte localităţi de pe Valea Slănicului ar urma să primească apă cu program.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările