Profil de evadat: “Omul Pădurii” a vrut în Legiunea Străină

Profil de evadat: “Omul Pădurii” a vrut în Legiunea Străină

Eugen Galeş, în momentul arestării de anul trecut, după şapte ani de viaţă în pădure.

Eugen Galeş, care nu a putut fi prins încă, deşi au trecut 12 zile de la evadare, este un expert în a supravieţui în păduri. Aşa îşi descrie Valentin Galeş fratele, de urma căruia nu reuşesc să dea sute de poliţişti. El afirmă că Eugen este atât de abil în a se ascunde, încât a fost capabil să ajungă pe jos, ilegal, până în Austria, în 1996.

Ştiri pe aceeaşi temă

A evadat de sub nasul gardienilor "Omul pădurii", cel mai violent criminal buzoian al ultimelor decenii

Eugen şi-a petrecut primii ani din viaţă la Buzău. După ce a terminat liceul, s-a mutat împreună cu părinţii la ţară, la Năieni, în casa părintească a tatălui. Atunci a izbucnit scandalul între familia lor şi a unuia dintre unchi, pornit de la o bucată de pământ şi de la casă.

"Ilie Galeş, fratele tatălui meu, s-a supărat foarte tare când a aflat că tata a moştenit o livadă şi casa părintească. S-a enervat, l-a bătut pe tata şi de aici a început scandalul. La un moment dat chiar am vrut să le ofer bani ca să se potolească, chiar dacă noi eram moştenitori de drept", povesteşte Valentin Galeş, fratele deţinutului care a reuşit să evadeze pe 9 martie din clădirea Judecătoriei Moreni.

Mama criminalului care a evadat: "Dacă vine acasă, eu vin cu el la Poliţie"

Spune că de atunci Eugen Galeş a început să îşi petreacă din ce în ce mai mult timp pe câmp sau în pădure, descoperind tehnici proprii de supravieţuire. Când a crezut că este suficient de pregătit, în 1996 a plecat pe jos spre Franţa.

"Fratele meu stătea cu zilele pe câmp dar mai ales în pădure, prin văgăuni. Acum 15 ani a plecat pe jos spre Franţa. Îi intrase în cap să se înroleze în Legiunea Străină. A reuşit să intre în Ungaria, a traversat-o şi a ajuns până în Austria. Abia acolo a fost prins şi a fost trimis în ţară", îşi aminteşte fratele fugarului.

Nicolae Galeş, cel mai căutat om din România, nu poate fi prins nici cu elicopterul

Teroare în Năeni: Trei săteni sunt păziţi cu mitralierele după ce criminalul evadat le-a transmis că-i va ucide înainte de a se preda

În anul 2001, în urma unui scandal cu unchiul său, Ilie Galeş, acesta din urmă a depus plângere împotriva lui Valentin şi a lui Eugen şi, în urma procesului, cei doi fraţi au fost condamnaţi la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru violare de domiciliu, vătămare corporală şi distrugere.

"Eu mă dusesem în curte la ei să le dau banii pentru casă şi pământ, să terminăm scandalul. Vărul meu şi unchiul au sărit la mine şi ne-am luat la bătaie. Fratele meu nu a fost cu mine nicio secundă, nu înţeleg de ce ne-au condamnat pe amândoi", mai spune Valentin Galeş.

Valentin a ales să îşi execute pedeapsa, în timp ce fratele său, motivând că este nevinovat, s-a refugiat în pădure. Venea din când în când acasă după provizii şi se ascundea într-o groapă săpată în spatele casei, după care pleca înapoi în pădure. Timp de şapte ani şi-a petrecut viaţa în acest fel, fiind ajutat de părinţi şi de fratele Valentin.

"După ce m-am eliberat, le dădeam regulat bani părinţilor ca să îi cumpere mâncare şi ce mai avea nevoie pentru că nu puteam să uit vreo secundă că este fratele meu", mărturiseşte Valentin Galeş.

Deţinutul evadat la Moreni nu a putut fi deocamdată condamnat pentru crime din cauza unor datorii către Medicina Legală

Anul trecut în aprilie, după ce a comis două crime, a fost capturat şi dus în închisoare. Valentin, convins că nu fratele său este cel care a comis crimele, îl vizita de două ori pe lună la închisoare şi susţine că de fiecare dată îl găsea bătut. Ultima dată l-a văzut pe Eugen cu câteva zile înainte să evadeze.

"Am vorbit cu el, nu mi-a spus nimic şi nici nu cred că premeditase ceva. Cred că a fost un gest spontan, s-a văzut singur şi a plecat, lucru pe care l-ar fi făcut oricine", spune Valentin Galeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările