Persoanele cu dizabilitãţi din Buzău sunt discriminate la angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi tineri care, deşi au terminat cursurile unui liceu sau au absolvit o facultate, nu au reuşit să îşi gãseascã un loc de muncã deoarece peste tot unde vor sã se angajeze, vãzând cã sunt persoane cu deficienţe, patronii, administratorii sau directorii firmelor îi refuză.

Deşi salariul unui astfel de angajat este subvenţionat de stat, angajatorii preferă în continuare sã plãteascã o sumã anualã în locul oferirii unui loc de muncã.


Dacă în urmă cu doi ani, mai existau unul, maxim doi angajatori care erau dispuşi să dea de muncă persoanelor cu dizabilităţi, acum tinerii cu probleme nu mai găsesc nicăieri locuri de muncă.


"Agenţii economici nu mai angajează persoane cu dizabilităţi. Chiar acum încerc să ajut un tânăr surdo-mut dar nu reuşim nicăieri. Sunt tineri inteligenţi care ştiu să facă de toate, dar nu vrea nimeni să îi angajeze. Pensia lor e mică, de două sute şi ceva de lei şi nu le ajung", ne-a declarat Ionica Tarău, preşedinta unei asociaţii de ajutorare a tinerilor cu dizabilităţi.


Singura sursã de venit a acestor oameni sunt cei aproape 300 de lei primiţi din partea statului.


"Singura şansã a persoanelor cu handicap este cã, prin Legea 448, se oferã un ajutor minim de 240-290 de lei pentru persoanele cu handicap grav. Majoritatea au o familie şi pãrinţii sunt cei care le dau ajutorul de care au nevoie pentru cã singuri nu au cum sã devinã independenţi", ne-a declarat Mariana Feraru, o tânără imobilizată într-un scaun cu rotile.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite