Pericol în trafic. Maşini cu defecţiuni majore circulă pe şoselele din ţară

Pericol în trafic. Maşini cu defecţiuni majore circulă pe şoselele din ţară

Arhivă

Situaţie alarmantă, pe şoselele din judeţul Buzău: aproape jumătate din maşinile verificate anul trecut, de inspectorii buzoieni ai Registrului Auto Român Buzău, prezentau defecţiuni tehnice majore.

Ştiri pe aceeaşi temă


În judeţul Buzău, peste 700 de autovehicule au fost verificate în cursul anului trecut, iar la aproape jumătate dintre acestea au fost descoperite defecţiuni tehnice ori probleme legate de acte. 

Peste 3% dintre autovehiculele spuse controalelor se aflau în risc iminent de accident, potrivit bilanţului pe anul 2020 al RAR Buzău.

Inspectorii Registrului Auto Român au depistat în trafic vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în judeţul Buzău au fost aplicate 246 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 166 de certificate de înmatriculare.

Oficialii RAR precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din Buzău, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni tehnice.

În 2020, inspectorii RAR au verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, un număr de 64.000 de vehicule, la nivelul întregii ţări. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările