Motivul pentru care Consiliul Judeţean Buzău ia în calcul comasarea unor localităţi

Motivul pentru care Consiliul Judeţean Buzău ia în calcul comasarea unor localităţi

Mai multe primării din judeţul Buzău sunt în imposibilitatea, pe final de an,  de a mai acorda bani de salarii sau indemnizaţii însoţirilor persoanelor cu handicap. Fără sprijin de la autorităţile judeţene sau chiar de la Guvern, toate aceste primării ar intra în colaps. În acest context, reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzau iau în calcul o reorganizare administrativă.

Ştiri pe aceeaşi temă


Mai precis, comunele cu locuitori puţini ar putea fi comasate, astfel încât să poată funcţiona cu buget propriu. Pentru asta, însă, este nevoie de o decizie la nivelul administraţiei centrale.

Pe final de an, mai multe primării din judeţul Buzău nu mai au bani de salarii şi nici pentru plata indemnizaţiilor însoţitorilor persoanelor cu handicap. Fără sprijin de la Guvern, primăriile cu probleme financiare ar intra în colaps. 

Autorităţile buzoiene cred că ar fi nevoie de o reorganizare admininistrativă, prin care comunele cu un număr mic de locuitori si cu puţini plătitori de taxe să fie comasate, astfel încât să poată funcţiona dintr-un buget propriu.

Responsabilii Consiliului Judeţean Buzău spun că o soluţie ar fi reîmpărţirea teritorială a judeţului, decizie care ar putea fi însă luată doar la nivelul administraţiei centrale. 
 
În acest an, 36 de comune din judeţul Buzău au nevoie de bani pentru plata salariilor şi a altor drepturi băneşti. Autorităţile judeţene au cerut sprijin Ministerului de Finanţe.

În această săptămână, Consiliul Judeţean Buzău a împărţit suma de 3,6 milioane de lei către toate localităţile, excepţie făcând municipiul Buzău. Banii nu sunt însă pentru plata salariilor, ci a arieratelor şi pentru ca administraţiile să poată suporta cofinanţarea unor proiecte pe care le au în derulare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: