Motivul pentru care buzoienii rămân fără ştrandul din Parcul Tineretului

Motivul pentru care buzoienii rămân fără ştrandul din Parcul Tineretului

Arhivă adevarul.ro

Primarul Buzăului a anunţat că, din vara aceasta, ştrandul din Parcul Tineretului, singurul din oraş, se va desfiinţa. În locul acestuia vor apărea o sală polivalentă şi un bazin olimpic de înot.

Ştiri pe aceeaşi temă


Obiectivele sunt incluse într-un proiect mai amplu, cu fonduri europene, dar şi guvernamentale, prin Compania Naţională de Investiţii.

„Ştrandul din Parcul Tineretului nu se va mai deschide pentru că acea suprafaţă este depusă deja la Compania Naţională de Investiţii. Exact pe locul ştrandului va fi construită o sală multifuncţională a sporturilor, cu 4.000 de locuri. Acum, se lucrează la ultimele documente pentru bazinul olimpic, care va fi în imediata apropiere a sălii polivalente, ceea ce nu va fi deloc rău pentru Buzău”, a declarat primarul Constantin Toma.

Totodată, edilul-şef al Buzăului precizează că Parcul Tineretului se va extinde până în zona centurii de est a Buzăului. La finalizarea lucrărilor, noua sală de sport şi bazinul olimpic vor fi practic în mijlocul unui imens parc.

Potrivit proiectului în valoare de 19 milioane de lei, noul parc va cuprinde o pădure de 20 de hectare, dar şi un lac pe o suprafaţă de 15 hectare. Tot aici va apărea şi un imens parc de joacă pentru copii, care va avea şi un atelier de grădinărit pentru elevii din municipiu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările