FOTO Incendiu de pădure, în judeţul Buzău, soldat cu moartea unei femei şi rănirea gravă a soţului ei

FOTO Incendiu de pădure, în judeţul Buzău, soldat cu moartea unei femei şi rănirea gravă a soţului ei

Pompierii au stins focul cu măturile şi bidoane de apă, din cauza zonei inaccesibile

A ars pădurea în munţii Buzăului dar mai tragic este că flăcările au ucis o bătrână şi l-au rănit grav pe soţul ei. Cei doi vroiau sa cureţe un teren, dar vântul le-a înteţit focul şi i-a prins la mijloc. Zece hectare de litieră au fost cuprinse rapid de flăcări şi zeci de pompieri şi localnici au sărit să le stingă. Pentru femeie nu s-a mai putut face nimic, dar soţul a fost trimis cu un elicopter la spitalul de arşi din Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Alarma s-a dat în această după-amiază în localitatea Valea Păltinişului din comuna Gura Teghii când sătenii care au auzit strigătele de durere ale celor doi bătrâni şi au văzut flăcările au sunat imediat la pompieri.
 
Pompierii şi localnicii au urcat cu greu pe pantele abrupte ale muntelui. Doar cu sticle cu apă şi ajutaţi de mături şi lopeţi au luat la pas fiecare focar. 
 
Abia stingeau într-un loc, iar scânteile duse de vânt aprindeau în altă parte vegetaţia uscată şi lăstărişul. În total 10 hectare de litieră de foioase şi conifere au fost mistuite de flăcări. Zeci de oameni s-au luptat cu incendiul pe care au reuşit să-l lichideze după câteva ore.

 
Batrâna avea 65 de ani, iar soţul său are 72. Cei doi au vrut să cureţe terenul pe care îl aveau în apropiere de pădure. Au strâns frunzele şi iarba uscată şi i-au dat foc fără să ţină însă cont de vânt.
 
 
Flăcările s-au înteţit şi scăpate de sub control au înconjurat-o pe bătrână. Soţul a sărit să o scoată, dar focul i-a aprins şi lui hainele. Când au ajuns sătenii, bătrâna îşi dăduse ultima suflare,  iar bărbatul avea arsuri grave dar era conştient.

 
Batrânul a fost transportat cu o ambulanţă la spitalul din Nehoiu iar medicii au decis să ceară un elicopter ca să-l transporte pe bătrân la spitalul de arşi din Capitală. Bătranii aveau singuri grijă de gospodărie; au două fiice, dar fiecare la casa ei.

 
În fiecare primăvară pompierii sunt chemaţi la zeci de incendii cauzate de localnicii care dau foc vegetaţiei uscate ca să cureţe terenurile. 

 
Deşi există chiar şi amenzi, sătenii nu ţin cont de ele. În urma cu o lună, în comuna vecină un alt bărbat şi-a găsit sfârşitul carbonizat in mijlocul miriştei incendiate.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările