Georgiana şi-a ucis băieţelul la scurt timp după ce l-a recuperat de la asistentul maternal VIDEO

Georgiana şi-a ucis băieţelul la scurt timp după ce l-a recuperat de la asistentul maternal VIDEO

Georgiana are 26 de ani

Băieţelul omorât în bătaie de mamă a rezistat doar patru luni în familia naturală. Fusese încredinţat unui asistent maternal, pentru că nu era acceptat de concubinul mamei. De la preluarea micuţului şi până în momentul în care a fost omorât, femeia de 26 de ani nu ar fi dat semne că este agresivă, spun autorităţile.

Băieţelul care avea 2 ani şi 5 luni fusese lăsat în cameră cu doi fraţi mai mari, un băiat de 4 şi o fată de 11 ani. Iniţial, Georgiana declarase că micuţul s-a accidentat când se juca cu fraţii mai mari.
 
”A sărit din pat, s-au jucat amândoi copiii şi a căzut. S-a jucat Raul cu ăsta mic care a căzut şi a căzut din pat. Aşa i-a spus Georgiana lui Florin, nepotul meu”, a declarat mătuşa copilului.
 
Cadrele de la Ambulanţă sosite să-l preia pe băiat l-au găsit în stop cardio-respirator, în faţa porţii, unde s-au chinuit mai bine de o oră să-l resusciteze. Efortul a fost însă în zadar.
 
„Cum am ieşit acum la dumneavoastră, am ieşit şi atunci şi l-am văzut cum l-a pus jos pe copil. Apoi a venit salvarea. La salvare a zis că e bătut, dar nu ştiu de ce. Şi a murit copilul”, ne-a spus o vecină.
 
Bănuielile procurorilor s-au adeverit atunci când feţiţa de 11 ani a rupt tăcerea, în cadrul audierilor care au avut loc în centrul de plasament unde este internată. 
 
Rezultatele necropsiei au sosit cu o întârziere de două luni, acestea indicând că moartea micuţului a fost violentă, cu hemoragie intracraniană şi muşcături pe tot corpul.
 
„Am înţeles că ea l-a muşcat pentru că îi venise rău copilului şi a vrut să-l trezească. Dar că ea l-a omorât, nu mi-a recunoscut mie. Nouă nici în ziua de azi nu ne-a spus nimeni nimic că e omorât de ea, nu ştim nici acum”, a declarat mătuşa copilului.
 
Rezultatul autopsiei şi mărturia fiicei au fost relevante pentru anchetatori, astfel că au decis să schimbe încadrarea la omor.
„Dosarul a fost înregistrat iniţial ca moarte suspectă, însă după efectuarea necropsiei s-a constatat că leziunile ce au condus la decesul victimei sunt rezultatul unei agresiuni exercitate în cadrul familiei, din primele cercetări rezultând că este vorba de mama acestuia”, a precizat Valerică Văsâi, prim procuror Parchetul Buzău.
Copiii au taţi diferiţi, iar băieţelul decedat a venit pe lume când concubinul tinerei era plecat din ţară. A fost plasat temporar la un asistent maternal, de unde a revenit în familie după ce bărbatul a acceptat să-l crească. Scandalurile se ţineau însă lanţ în familie din această cauză. 
 
 
Acesta ar fi fost şi motivul pentru care Georgiana intrase în depresie şi se răzbuna periodic pe copil.
 
„Încă de la naştere, asupra copilului s-a instituit o măsură de protecţie deoarece soţul mamei, Dima Florin, nu era tatăl biologic, iar el nu a acceptat acel copil. Noi am intervenit şi am instituit măsură de protecţie, până în septembrie, anul trecut, când minorul a fost reintegrat în familie printr-o sentinţă civilă”, a declarat Ştefan Ion, asistent social la Primăria Pogoanele.
 
După preluarea copilului în familie, asistenţii sociali din localitate dar şi reprezentanţii DGASPC susţin că au monitorizat cazul respectiv. În cele patru luni scurse până în momentul în care copilul a murit, nu ar fi existat niciun indiciu că mama ar fi agresivă şi că s-ar putea ajunge la un astfel de deznodământ, susţin autorităţile.
 
„Minorul a beneficiat de măsură de protecţie la asistent maternal profesionist şi a fost reintegrat în familie prin sentinţă civilă, urmată de o perioadă de monitorizare în care nu au fost identificaţi factori de risc”, a precizat Roxana Kovacs, de la DGASPC Buzău.
 
Femeia nu a fost încă arestată dar este internată din luna martie la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca. O expertiză de specialitate ar urma să stabilească dacă mama copilului a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările