FOTO Cum arată drumul judeţean care nu a fost niciodată asfaltat. Leagă comune din Buzău şi Prahova

FOTO Cum arată drumul judeţean care nu a fost niciodată asfaltat. Leagă comune din Buzău şi Prahova

Şantierul a fost organizat joi

Încă o şosea din zona de munte a judeţului Buzău, Drumul Judeţean 102C, va fi modernizat din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean. Este vorba despre un tronson de drum judeţean ce leagă localitatea buzoiană Cislău de judeţul Prahova, prin Buda-Crăciuneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă


Satul Buda Crăciuneşti, cu câteva sute de locuitori, este oarecum izolat între Drumul Naţional 10 şi limita cu judeţul Prahova. 

Deşi are indicativ de drum judeţean, 102C arată mai degrabă a drum comunal, iar pentru cei din zona Pătârlagele, Cislău şi Vipereşti, şoseaua prin Buda Crăciuneşti constituie o variantă mai scurtă de a ajunge la Ploieşti şi Bucureşti. 

Prin judeţul Prahova, continuând pe acest drum, se poate ajunge la Urlaţi şi Albeşti Paleologu. 

Joi a fost organizat şantierul, iar constructorul dă asigurări că se va incadra în termenul de execuţie iar anul viitor în iulie va preda drumul finalizat.

Acesta este unul dintre ultimele drumuri din judeţ rămase neasfaltate, iar Consiliul Judeţean Buzău a alocat bani din fonduri proprii.

În aceste zile, au început lucrările de modernizare şi pe DJ 204C Vintilă-Vodă - Săruleşti - Bisoca - limită judeţ Vrancea.

Proiectul este finanţat prin PNDL II, are o valoare de aproximativ 79 milioane lei şi perioada de execuţie este de maximum 33 de luni. Lungimea tronsonului ce va fi complet modernizat este de 24,5 km.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările