Explozia de la Mihăileşti din 24 mai 2004, rană încă deschisă pentru pompierii şi familiile victimelor VIDEO

Explozia de la Mihăileşti din 24 mai 2004, rană încă deschisă pentru pompierii şi familiile victimelor VIDEO

Foto I. Bunilă

Au trecut 18 ani de la unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în ultima jumătate de secol în Romania. Au murit atunci 18 oameni şi alti 13 au fost răniţi când un camion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc şi a explodat.

Marţi, supravieţuitorii tragediei şi o parte dintre rudele sau prietenii celor care au murit atunci şi-au comemorat morţii: cei şapte pompieri, doi jurnalişti şi nouă săteni sau simpli trecători la momentul producerii exploziei. 
 
Pe 24 mai 2004, într-o dimineaţă ploioasă de luni, la ISU Buzău a sunat alarma în jurul orei 5. Era anunţat incendiul unui tir încărcat cu îngrăşăminte pe Drumul European E85 la intrare în localitatea Mihăileşti. 
 
Două autospeciale au plecat în misiune. La scurt timp după ce au ajuns a urmat explozia devastatoare, care a săpat un crater uriaş în drum. 

La 18 ani distanţă, printre cei veniţi la locul tragediei a fost şi Sorin Teşcan, unul dintre supravieţuitori.
 
Îm memoria celor decedaţi a fost organizat un ceremonial religios şi depuneri de coroane. Rudele pompierilor decedaţi nu şi-au gasit nici până astăzi liniştea. Sacrificiul celor şapte pompieri care au murit este un motiv de reflecţie pentru militarii de acum.
 
Un pluton al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a dus la Mihăileşti, pentru prima dată, drapelul de luptă al unităţii. După ceremonial, coroane de flori în memoria victimelor cumplitului accident au fost depuse şi la Cimitirul Eroilor din Buzău.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările