Două din trei cazuri de abuz semnalate la ”telefonul copilului” se confirmă

Două din trei cazuri de abuz semnalate la ”telefonul copilului” se confirmă

Arhivă

Un număr de peste 200 de copii au fost abuzaţi, în judeţul Buzău, în prima jumătatate a acestui an. „Telefonul Copilului” din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a primit peste 300 de sesizări ce vizau acte de violenţă asupra copiilor, iar două din trei cazuri semnalate s-au şi confirmat.

Ştiri pe aceeaşi temă


Specialiştii spun că violenţa pe care copiii o experimentează în cadrul familiei sau al comunităţii poate avea consecinţe pe termen lung pentru sănătatea şi dezvoltarea lor. Din păcate, nu doar copiii cad victime ale abuzurilor.

Serviciul specializat ”Telefonul copilului”, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău are drept scop depistarea situaţiilor în care sănătatea şi siguranţa unui copil sunt puse în pericol. 

Numărul de telefon 0800.800.203 poate fi apelat în orice moment al zilei, de către orice persoană - adult sau copil - care doreşte să sesizeze ”Telefonul copilului”cu privire la situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările