Cum să prepari acasă celebrii „Crispy fried Chicken Wings“ de la KFC. Reţeta care se aproprie cel mai mult de original

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puii crocanţi de la KFC produc dependenţă printre gurmanzi, dar şi frustrări printre gospodine, pentru că nu-i pot prepara acasă. Producătorii americani ai celebrelor produse de fast-food ţin reţetele în mare secret, fiind sub protecţia unor licenţe internaţionale. Un bucătar buzoian ne oferă o alternativă al cărei rezultat se apropie foarte mult de original.

Pentru a prepara aripi de pui în crustă, precum celebrii ” Crispy fried Chicken Wings ”, conform reţetei concepute de Chef Cristi Dobre, avem nevoie de două kilograme de aripioare de pui curăţate, spălate, desfăcute în două.

image

Alte ingrediente necesare sunt: două ouă, 500 mililitri de smântână, 700 grame de făină, o jumătate de cană de biscuiţi sărati, salatini, pe care îi vom  fărâmiţa, plus încă o jumătate de cană de fulgi de ovăz, la fel, fărâmiţaţi, o linguriţă de piper măcinat, o linguriţă de cimbru , patru linguri de CAJUN SPICE, o linguriţă de boia iute sau dulce după preferinţe, jumătate de linguriţă de usturoi pudră, o lingură de mălai.

Modul de preparare este simplu, spune Cristi Dobre

”Batem bine cele două ouă le batem bine cu smântână. Aripioarele le amestecăm bine cu acest mix într-un bol, acoperim bolul şi-l introducem la frigider pentru aproximativ o oră. Între timp, amestecăm foarte bine, separat deci de marinada pe care o ţinem la frigider, făina, biscuiţii, fulgii de ovăz piperul, cimbrul, cajunul, boiaua, usturoiul şi mălaiul, formând un amestec uscat”, explică Chef Cristi Dobre.

* Cristi Dobre lucrează de mai mulţi ani în restaurante din vestul Europei

image

Este recomandată pentru prăjit o oală adâncă, în care adăugăm ulei cam de patru degete, astfel încât aripioarele să fie acoperite de  ulei. Atenţie, uleiul trebuie să fie încins la 175 - 180 grade Celsius, pentru a nu arde preparatul. 

”Vom  scoate aripioarele din marinadă,  înlăturăm excesul de smântână şi le dăm prin mixul uscat până se prinde bine de ele şi imediat le vom arunca în uleiul încins. Putem face şarje de câte şase, până la opt aripioare, în funcţie de cât este oala de voluminoasă. Bucăţile trebuie să aibă spaţi, să respire în ulei, să nu stea înghesuite. Le întoarcem ca pe chifteluţe iar timpul de prăjire este de circa 10  minute. Le vom verifica să nu fie rozaliu în interior, trebuie să fie foarte bine făcute pentru a evita să ne infectam cu salmonella”, spune bucătarul buzoian.

Aripile prăjite în crustă crustă vor fi scoase pe prosope de hartie. Lângă ele, spune Chef Cristi Dobre, merg 3 - 4 sosuri: ”un smoke BBQ sauce, un sweet & sour sauce,  un garlic mayonnaise şi / sau un sweet chilli sauce, toate găsite în comerţ”.  

CITEŞTE ŞI: Bucătarul care şi-a îndeplinit visul: de zece ani se aventurează prin bucătării din toată Europa şi îi cucereşte pe străini cu mâncărurile sale

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite