Compania Naţională de Investiţii va construi în Buzău prima sală de sport pentru persoanele cu dizabilităţi din România

Compania Naţională de Investiţii va construi în Buzău prima sală de sport pentru persoanele cu dizabilităţi din România

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat în cadrul şedinţei extraordinare de joi trecerea în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii a unui teren pe care va fi construită o sală de sport pentru persoane cu dizabilităţi. Aceasta va fi prima de acest gen din ţară, valoarea proiectului ridicându-se la 16 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a declarat că inverstiţia nu va fi derulată de administraţia locală, ci de Compania Naţională de Investiţii, cu finanţare prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social. 

Şeful CJ a precizat că urmează acum ca reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii să demareze procedurile de licitaţie pentru contractarera firmei care va executa lucrările, şi, în funcţie de termenul în care licitaţia va fi finalizată, lucrările ar putea fi demarate la jumătatea acestui an.

Terenul pus la dispoziţie în urma proiectului de hotărâre adoptat azi are o suprafaţă de 4.600 de metri pătraţi şi se află în curtera Liceului pentru Deficienţi de Vedere, urmând ca după finalizarea lucrărilor şi darea în folosinţă a sălii, acesta să fie cedat înapoi în proprietatea Consiliului Judeţean, care va avea obligaţia ca, timp de 15 ani, să întreţină noul obiectiv şi să nu schimbe destinaţia acestuia.

„Va fi cea mai modernă şi mai mare sală de sport din ţară, pe lângă recuperare, persoanele cu dizabilităţi vor putea face şi sport de performanţă urmând să fie o destinaţie pentru competiţii naţionale şi internaţionale, precum şi pentru olimpicii cu dizabilităţi din ţara noastră”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 13,1 milioane de lei, sumă ce nu include TVA, iar conform studiului de fezabilitate, sala va avea o capacitate de 145 de locuri, aici fiind incluşi nu numai spectatorii, ci şi jucătorii, antrenorii, arbitrii, oficialii şi personalul de întreţinere a sălii. Durata de finalizare a investiţiei este de un an şi cinci luni, din care primele 12 luni sunt destinate execuţiei şi dotării.

citeste totul despre: