Buzoienii care renunţă în weekend la electronicele vechi se pot alege cu aparate noi

Buzoienii care renunţă în weekend la electronicele vechi se pot alege cu aparate noi

Campania durează două zile

Asociaţia RoRec, împreună cu autorităţile locale, organizează la sfârşitul acestei săptămâni o nouă campanie de colecatere a deşeurilor electrice şi electrocansice, care include şi o tombolă. Astfel, în zilele de sâmbătă şi duminică, în municipiul Buzău vor fi deschise şase puncte provizorii de colectare, unde cetăţenii pot aduce deşeurile de care doresc să se debaraseze.


Cetăţenii din centrul oraşului pot merge la punctul amenajat lângă Mc'Donalds, cei din Micro 3 şi în zona Arhiepiscopiei, la punctul de Şcoala 11, iar locatarii din Broşteni vor avea punct de colectare la Penny Market. 

Pentru buzoienii din zona bulevardului Nicolae Bălcescu va fi amenajat punct de colectare la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", cei din Dorobanţi, la Liceul "Al. Marghiloman", iar cei din Micro 5 pot duce deşeurile electrice şi electrocasnice la punctul de la piaţa de cartier.
    
Programul de colectare va fi între orele 9.00 şi 17.00.             

Asociaţia RoRec şi partenerul acesteia în proiect, Primăria Buzău, au găsit o soluţie şi pentru cetăţenii care deţin deşeuri electrice grele sau voluminoase, aceştia putând solicita părin telefon preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă. 

Cei interesaţi au la dispoziţie un număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă - 0800 444 800. Pot suna la acest număr gratuit, 7 zile din 7, între orele 9.00 şi 17.00 pentru a programa ridicarea respectivelor deşeuri de la domiciliu sau sediu.
 
“Deşeurile electrice devenite nefolositoare, pot fi reciclate până la 90%. Reciclarea lor protejează mediul şi  resursele naturale, iar aruncarea acestor obiecte la întâmplare  înseamnă încălcarea legii”, a declarat Andreea Dumitru, manager regional al Asociaţiei RoRec.

Cei care vor alege să  se debaraseze de echipamentele electrice vechi sau uzate în cadrul acestei acţiuni de colectare din Buzău, vor avea şansa să câştige, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii puse în joc de membrii Asociaţiei RoRec, Philips, Candy, Skill şi Tristar. Pot fi câştigate cinci cafetiere, cinci fiare de călcat, un frigider, două maşini de găurit şi un aspirator.
 
Tragerea la sorţi a câştigătorilor acestei tombole va avea loc pe 21 octombrie, ora 12.00, la Primăria Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: