Buzău: Revista Presei Locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele buzoiene tratează în ediţia de marţi 16 februarie, subiecte de actualitate cum ar fi cele legate de problemele generate de inundaţiile care au făcut ravagii în ultimele zile precum şi bugetul subţire alocat activităţilor sportive care au ajuns deja la limita supravieţuirii.

Astfel cotidianul Viaţa Buzăului titrează pe prima pagină despre cum „Calamităţile agricole au început să-şi arate colţii” după ce 3.000 de hectare de culture agricole au căzut pradă îngheţului, sau inundaţiilor:

Temperaturile de -25 grade Celsius înregistrate în luna ianuarie, viscolul şi îngheţul au pus în pericol multe culturi. Mai mult decât atât, creşterea bruscă a temperaturii şi ploile căzute la începutul acestei luni au inundat mii de hectare de teren. Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală nu are în prezent instrumentele necesare pentru a compensa distrugerile produse de fenomenele meteo nefavorabile. Nu există niciun normativ prin care agricultorii să fie sprijiniţi financiar pentru a suporta cheltuielile ulterioare cu suprafeţele de teren calamitate”-Viaţa Buzăului

Tot în Viaţa Buzăului putem citi despre cum au sărbătorit angajaţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău ziua de Valentine's Day, articol intitulat sugestiv-" I.P.J.  in  Love- Între Valentine's Day şi Dragobete, procese verbale şi amenzi"
 
Ziua îndrăgostiţilor se petrece de cele mai multe ori în cadre romantice, departe de problemele cotidiene, în locuri încărcate din punct de vedere emoţional. Se împart cadouri, se fac declaraţii de dragoste şi promisiuni. Unii au sărbătorit la muncă, având  pistolul în teacă, cu procesul verbal la îndemână şi cu staţia de emisie - recepţie în apropiere. Discutăm aici, bineînţeles, despre angajaţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău”-Viaţa Buzăului.
 
Un alt subiect tratat astăzi de jurnaliştii de la Viaţa Buzăului sub tilul- Ajutor, vreau să mă judec!, aduce în atenţie cererile de ajutor judiciar de la Judecătorie care s-au înmulţit de peste 6 ori:

În 2008 erau 50, anul trecut s-au înregistrat 333

Încă o necunoscută pentru destui buzoieni, care oftează uneori: "mi-aş căuta dreptatea în instanţă, dar n-am bani de cheltuit", pe rolul Judecătoriei s-au înregistrat anul trecut fix 333 de poziţii pentru cererile de ajutor public judiciar, formulate în conformitate cu dispoziţiile OUG numărul 51/2008. Este vorba, mai pe înţelesul general, despre aşa numitele cazuri sociale,  cetăţeni cu posibilităţi materiale reduse, care n-ar putea suporta din propriul buzunar costurile, uneori apreciabile, ale unui proces”-Viaţa Buzăului.
 
Problema "Sportului buzoian care a ajuns la limita supravieţuirii" este adusă în atenţie de jurnaliştii săptămânalului „Amprenta” ziar ce apare pe piaţă marţi 16 februarie:

Sportul buzoian trece, în această perioadă, printr-o perioadă nefastă, mai toate cluburile şi asociaţiile sportive fiind practic la limita supravieţuirii. Cum criza economică tinde să se prelungească şi în acest an, perspectivele privind o redresare financiară a structurilor sportive buzoiene pare o himeră.O să ajutăm sportul în funcţie de posibilităţile bugetare, de ramurile sportive şi de performanţă. După ce va fi prevăzută în bugetul pe 2010 suma alocată pentru sport, vom organiza licitaţie de proiecte, în funcţie de performanţă”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală. Edilul i-a sfăuit pe conducătorii cluburilor şi asociaţiilor sportive din municipiu să facă rost de bani prin găsirea unor acţionari sau prin simple sponsorizări din partea firmelor din municipiu, dorinţă însă care, în condiţiile economice actuale, pare foarte greu de realizat” -săptămânalul Amprenta.

Tot în săptămânalul Amprenta buzoienii  care vor să dea de carnet sunt puşi la curent cu noile norme ale examenului auto care va deveni ceva mai complicat de la jumătatea lunii viitoare.

Permisul de conducere auto, mai greu de obţinut de la 15 martie

Obţinerea permisului de conducere va constitui, de la 15 martie 2010, o încercare mai grea decât până acum. Asta pentru că dificultatea probelor teoretice şi practice va creşte, chestionarele de examen fiind „condimentate” cu întrebări despre conduita preventivă şi noţiuni elementare de mecanică, inclusiv pentru categoria B".

Examinare europeană

Noutatea o reprezintă faptul ca regulamentul, făcut dupa normele europene, introduce şi întrebări despre conducerea ecologică a vehiculelor, modificarile comportamentului ca urmare a consumului de alcool sau droguri si posibilitatea de a fi detectate defecţiuni curente care se referă la sistemele de siguranţă a vehiculelor.Scopul acestor modificări îl reprezintă creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice din România.
Chestionarele de examen pentru categoria B vor conţine şi întrebări referitoare la partea mecanică. Este vorba de modul în care pot fi sesizate defecţiunile curente ale sistemelor de direcţie, de frânare, de rulare, a farurilor şi semnalizatoarelor, a oglinzilor retrovizoare, a spălătoarelor şi ştergătoarelor de parbriz, a sistemului de eşapament, a centurilor de siguranţă şi a claxonului. Toate aceste proceduri vor fi învăţate de către aspiranţii la permisul de conducere în timpul orelor de şcolarizare cu instructorul auto.
La proba practică pentru obţinerea categoriei B, candidaţii vor trebui să facă şi un control sumar al stării cauciucurilor, frânelor, direcţiei, a farurilor, a dispozitivelor reflectorizante, a semnalizatoarelor, dar şi a uleiului de motor, a lichidului de răcire şi a lichidului pentru spălătorul de parbriz.

Întrebări despre conducerea ecologică


"Noul regulament introduce din martie şi întrebări despre conducerea ecologică. Astfel, indiferent de categorie, viitorii conducători auto trebuie să ştie cum se conduce ecologic. Şi la proba practică, candidaţii trebuie să dea dovadă de „sirit ecologic”: demarează uşor, nu turează nejustificat motorul sau accelerează progresiv ".

Noul regulament, se arată într-un comunicat emis de IGPR, prevede publicarea pe internet a întrebărilor din cadrul probei teoretice şi introducerea posibilităţii progrămarii online a candidaţilor la primul examen de către şcolile de şoferi. Un aspect important este acela privind crearea de oportunităţi pentru supravegherea video a probei practice, fiind eliminate astfel îndoielile privind corectitudinea cu care sunt trataţi candidaţii”- săptămânalul Amprenta.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite