Avionul prăbuşit în munţii Buzăului a mai avut un incident de zbor şi în urmă cu trei ani. Ce spun experţii

Avionul prăbuşit în munţii Buzăului a mai avut un incident de zbor şi în urmă cu trei ani. Ce spun experţii

FOTO Arhivă Adevărul

Informaţia a fost vehiculată de specialistul în aviaţie Sorin Stoicescu. Acesta a precizat că în august 2016 avionul implicat în tragedia de miercuri, 15 mai 2019, de la Buzău, a aterizat forţat în judeţul Argeş după ce a rămas fără carburant din neatenţia pilotului.

Apar noi informaţii cu privire la avionul de mici dimensiuni prăbuşit miercuri, 15 mai, în zona barajului Siriu, din munţii Buzăului, accident soldat, se pare, cu doi morţi.

Sorin Stoicescu, specialist în aviaţie, a declarat pentru postul de televiziune Antena 3 că nu e primul accident care a avut loc cu acest avion, ceea ce indică faptul că avem de-a face cu un caz deja controversat.

„De data asta ce s-a întâmplat e neplăcut, dar acelaşi avion a căzut pe data de 8 august 2016 la Topoloveni, judeţul Argeş. Eu am în faţă raportul Comisiei de investigaţie care a investigat acest accident de aviaţie. Data trecută au scăpat cu viaţă şi se întâmplă că acum n-au scăpat. Data trecută au făcut o aterizare forţată”, a spus Sorin Stoicescu la Antena 3.

Potrivit expertului, la incidentul de datat trecută totul a fost cauzat de faptul că aparatul a rămas fără combustibil, din neglijenţa pilotului, iar 10 minute de la semnal, motorul a avut câteva simptome de oprire. Atunci, pilotul a căutat un teren de aterizare şi a aterizat forţat în locul care i s-a părut lui cel mai adecvat, respectiv lângă Topoloveni.

„Apare un zbor particular al unui operator privat. E proprietate privată, deci nu aparţine unei companii sau instituţii de stat. E înregistrat la Autoritatea Aeronautică şi e un avion neomologat în România”, a mai declarat Sorin Stoicescu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: