Amenzi de până la 40.000 de lei pentru vânzarea cărnii de porc fără aviz sanitar-veterinar

Amenzi de până la 40.000 de lei pentru vânzarea cărnii de porc fără aviz sanitar-veterinar

Arhivă

Odată cu apropierea sărbătorilor, veterinarii recomandă cetăţenilor să cumpere carne de porc şi produse din carne doar din spaţii autorizate şi supravegheate sanitar veterinar, unde toată marfa provine din abatoare autorizate.

Ştiri pe aceeaşi temă


Recomandările îi vizează şi pe buzoienii care vor sacrifica porcii crescuţi în gospodăriile proprii, cărora medicii le reamintesc că sacrificarea fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave.

În primul rând, un porc cu trichineloză sau o altă boală infecţioasă poate îmbolnăvi întreaga familie. În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul este bolnav de trichineloză, proprietarii vor fi despăgubiţi de stat, la valoarea de piaţă a animalului.

În schimb, vânzarea cărnii de porc neexpertizată sanitar-veterinar se sancţionează cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările