Trioul Axis Mundi concertează la Sala Patria

Trioul Axis Mundi concertează la Sala Patria

Concertul va avea loc la Sala Patria. FOTOArhivă.

Academia Sighişoara organizează pentru publicul braşovean un concert cameral susţinut de Trioul Axis Mundi. Evenimentul va avea loc marţi, 15 aprilie, ora 18.00, în Sala Patria a Filarmonicii Braşov.

Format sub îndurmarea profesoarei Vera Negreanu la clasa sa de muzică de cameră de la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, trioul Axis Mundi (Aurelian Băcan – clarinet, Rafael Butaru - vioară, Eva Butean - pian) s-a făcut remarcat prin dobândirea Premiului I la Concursul Internaţional Saverio Mercadante (Bari, Italia, 2008). Au urmat recitaluri în ţară, ca şi o serie de apreciate participări la mai multe festivaluri.

Potrivit componenţei mai puţin uzuale a formaţiai, repertoriul abordat este axat în mod preponderent pe literatura muzicală a secolului XX, cu lucrări de referinţă semnate de Stravinski, Bartók, Milhaud, Haciaturian.  

Rafael Butaru este concert-maestru al orchestrei Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca şi al Orchestrei Române de Tineret şi membru fondator al Festivalului de Muzică de Cameră „deCAMERon” Cluj-Napoca.

Aurelian Băcan este membru al Orchestrei Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca şi al Orchestrei Română de Tineret; este de asemenea un apreciat compozitor (absolvent la clasa de compoziţie a profesorului Adrian Pop la Academia de Muzică clujeană), lucrările sale fiind distinse cu premii (concursul „L. Comes” Cluj-Napoca, concursul „Al. Zirra” Iaşi, proiectul Invitaţie pentru compozitori Londra).

Eva Butean este profesor titular la catedra de pian principal a Liceului de Muzică „S. Toduţă” din Cluj-Napoca, membră a ansamblului de muzică conemporană AdHOC din Cluj şi acompaniator al cursului de măiestrie vocală, susţinut de Simina Ivan, solistă a operei din Viena, în cadrul Festivalului „Zilele Muzicii la Oraviţa”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: