Trei medalii de aur pentru chefii români la International Istanbul Gastronomy Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa oficială a României formată din membrii Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ şi ai Asociaţiei Euro-Toques România, au câştigat trei medalii de aur, 1 medalie de argint şi 2 medalii de bronz!

În perioada 2-5 februarie 2017, Echipa României de Bucătari a participat în competiţia internaţională International Istanbul Gastronomy Festival care s-a desfăşurat în oraşul Istanbul din Turcia, la Centrul Expoziţional Tuyap.

Concursul a fost organizat de către Federaţia Bucătarilor din Turcia. Categoriile de concurs au cuprins: carne de miel, peşte, paste, meniu modern, meniu tradiţional, finger food, festive cake, piese decorative din zahăr, black box pentru echipele naţionale, pizza, meniu complet, meniu festiv pentru 8 persoane şi multe alte sub-categorii.

Echipa României reprezentată de către A.C.E.E.A. a avut următoarea componenţă: preşedintele Euro-Toques România, Radu Zărnescu, coordonator echipă; Spînu Vasile, Executive Chef la centrul de evenimente Salon du Mariage din Săftica (Ilfov); Marian Popovici, Executive Chef la mai multe centre de evenimente din Timişoara; Daniel Ardelean, Chef, în cadrul departamentului Masters of Flames, A.C.E.E.A. Maramureş.

Rezultatele au fost următoarele: Daniel Ardelean (Junior) Categoria Peşte – medalie de bronz, Categoria Carne de Miel- medalie de aur; Marian Popovici (Senior) Categoria Peşte – medalie de bronz, Categoria Carne de Miel – medalie de argint; Vasile Spînu (Senior) Categoria Peşte – medalie de aur, Categoria Carne de Miel- medalie de aur.

„După succesul de la Sarajevo din anul 2013, medalie de aur şi trofeu câştigate de Andrei Liviu Mihăilescu, au urmat medaliile de aur de la Istanbul din 2015 şi cea din anul acesta, ambele câştigate de Spînu Vasile! Suntem mândri de rezultatele obţinute, iar membrii ACEEA au demonstrat încă o dată valoarea noastră în gastronomia europeană şi mondială!”, ne-a declarat Radu Zărnescu, coordonatorul echipei.

Rezultatul obţinut de către Daniel Ardelean la categoria juniori este al treilea în clasamentul general al activităţilor A.C.E.E.A. pentru dezvoltarea gastronomiei în România după marele succes avut în anul 2013 cu Andrei Liviu Mihăilescu în competiţia de la Sarajevo, el câştigând,la vremea respectivă, marele trofeu al ediţiei, precum şi medalia de aur câştigată de către Marius Dumitrache în Ucraina, la Lviv!

Suntem cei mai tari la categoria carne de miel!

La categoria carne de miel, în ultimii 5 ani, echipa României a obţinut cele mai bune rezultate  în cadrul a trei competiţii internaţionale!

Preparatele Echipei României la categoriile Peşte şi Carne de Miel, ambele gătite la cald în 30 de minute fiecare, Istanbul 2017:

image
„Rezultatul obţinut la Istanbul reflectă munca organizaţiei noastre, care anul acesta împlineşte zece ani de activitate în România şi străinătate. Mă bucur că echipele noastre au înţeles bine că rolul nostru de a participa permanent la concursurile internaţionale este benefic evaluării şi auto-evaluării muncii profesionale! Din anul 2007 ne luptăm pentru a poziţiona profesioniştii români pe cele mai înalte podiumuri din lume şi pot exprima, cu seriozitate, că am reuşit!”, a precizat Zărnescu.

Rezultatele şi participarea românilor au fost salutate de reprezentanţii celor 30 de state prezente şi de către Thomas Gugler, preşedintele World Association of Chefs Societies! Acesta a declarat că bucătarii organizaţiei A.C.E.E.A. se află pe o traiectorie bună privind pregătirea profesională a membrilor săi.

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite