Rechini, piranha, murene şi caimani, noile atracţii de la Grădina Zoologică

Rechini,
piranha, murene şi caimani, noile atracţii de la Grădina Zoologică

Noile acvarii sunt ultima atracţie de la Zoo Braşov. FOTOAndrei Paul.

Grădina Zoologică are de astăzi acvarii de mari dimensiuni, unde braşovenii şi turiştii vor putea vedea rechini, piranha, peşti de recif, caracatiţe, ciclide africane de Malawi şi, nu în ultimul rând, caimani.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Zoo Braşov au fost amenajate mai multe bazine de mari dimensiuni pentru ca vizitatorii să poată explora viaţa marină. Un bazin de 35 de mp şi o capacitate de 8.000 de litri va găzdui caimanii. Un acvariu de 17.000 de litri va fi casă pentru rechini, pisici de mare şi murenă dragon. Alte două acvarii de 3.500 de litri şi 3.000 de litri sunt populate cu peşti de recif. De asemenea s-au mai amenajat acvarii de 2.700 de litri pentru piranha, unul de de 2.500 de litri pentru ciclide africane Malawi, iar unul de 300 de litri pentru caracatiţă.

„Începând de astăzi, vizitatorii Grădinii Zoologice Braşov vor putea descoperi viaţa marină din zonele de recif, peştii din lacurile africane sau cum trăiesc caimani. Sper ca următoarea invitaţie pe care o vom face mass-mediei pentru a prezenta o investiţie majoră să fie la deschiderea planetariului, un obiectiv foarte important pentru a dezvolta şi mai mult oferta educaţională a grădinii“, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

La Zoo Braşov vor urma şi alte investiţii. ,,S-a semnat contractul pentru înlocuirea gratiilor cu geamuri securizate la cuştile de lei şi tigrii, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrările. Sper ca până la sfârşitul lunii august vizitatorii să poată urmări aceste feline într-un mod diferit de cel clasic. Totodată, 24 iulie este data limită pentru depunerea ofertelor pentru amenajarea planetariului, iar, până cel târziu la sârşitul lunii august, vom finaliza această procedură“, a mai spus viceprimarul.

Casă nouă penttru mai maimuţe şi noi animale

Se reface şi casa maimuţelor şi vor fi aduse şi specii noi de păsări. ,,În cursul acestui an ne dorim să finalizăm casa maimuţelor, unde vom aduce trei specii, şi să amenajăm spaţiul dedicat lemurilor, un spaţiu mixt pentru pinguni şi foci, un spaţiu pentru panda roşu, unul pentru zebre şi altul pentru suricate. Suntem în discuţii cu mai multe grădini zoologice din Europa, ca pe lângă speciile pentru care amenajăm spaţii, să aducem mai multe specii de păsări răpitoare  respective vulturul de mare a lui Steller, codalb si mai multe specii de bufniţe“, a declarat directorul Grădinii Zoologice, Alin Pînzaru.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările